Спорт

Циципас се званично повукао, Ђоковић после Синера игра против Хуркача

Грчки тенисер Стефанос Циципас одлучио је да се повуче са Завршног турнира у Торину због повреде због које је предао меч Холгеру Рунеу
Циципас се званично повукао, Ђоковић после Синера игра против ХуркачаGetty © Valerio Pennicino / Stringer

Циципас је био приморан да се повуче при резултату 2:1 у првом сету и њега ће заменити Хуберт Хуркач, који ће играти са Новаком Ђоковићем у трећој рунди.

"Извињавам се свим навијачима и публици који су дошли да ме подрже данас. Мој доктор, после безброј прегледа које сам имао у последњих неколико дана, предложио ми је да играм, дао ми зелено светло да идем и пробао сам", почео је Циципас.

"Нажалост, осећао сам се ужасно и очајно на терену. Урадио сам шта сам могао, урадио сам све на најбољи начин да будем спреман за меч, али ми није ишло."

Руне је добио први гем после велике борбе, пошто је Грк имао две брејк лопте. Циципас је изједначио на 1:1, а онда је Данац на свој серви повео 2:1.

Грчки тенисер је потом одлучио да због повреде преда меч.

"Мрзим да се повлачим са терена, нисам од оних који воле да се повлаче усред меча. Убија ме то што нисам у прилици да завршим овај турнир! Ово је такмичење за које сам се дуго спремао, потрудио се да будем потпуно спреман да пружим оно што најбоље могу као тенисер."

У другом мечу другог кола "Зелене групе" од 21 сат ће се састати Ђоковић и Италијан Јаник Синер.

Циципас је у првом колу поражен од Синера 6:4, 6:4, а Новак је надиграо Рунеа 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3.

Грка ће заменити Хурбет Хуркач, пошто је Пољак у Италију дошао баш због оваквих ситуација.

image