Спорт

Ђоковић на коленима после четири месеца - Синер одиграо меч живота у Торину!

Најбољи тенисер света није успео да и четврти пут савлада Италијана, који је коначно успео да савлада Ђоковића
Ђоковић на коленима после четири месеца - Синер одиграо меч живота у Торину!Getty © Clive Brunskill / Staff

Новак Ђоковић је после 19 победа и четири месеца непобедивости забележио пораз. И то једва. Упркос чињеници да је Јаник Синер одиграо меч живота, није најбољи тенисер света био далеко од тога да и овај меч преживи.

Ипак, инспирисани Италијан пред домаћом публиком у Торину је успео да у четвртом покушају упише победу против најбољег тенисера свих времена - 2:1, по сетовима 7:5, 6:7, 7:6.

У мечу који је трајао преко три сата, Синер је држао фантастичан ниво игре од првог до последњег поена. Није попуштао у високом, агресивном ритму ниједног тренутка. Ни када је у првом сету морао да спаси брејк лопту, ни када је Ђоковић у тај-брејку другог сета у свом стилу успео да обезбеди одлучујући сет.

Био је надахнут, снажним форхендима је кажњавао и сваку најмању грешку Ђоковића, којем ни 20 ас удараца није помогло. Синер је показао због чега је ово његова најбоља сезона у каријери и зашто му се предвиђају гренд слем трофеји.

Ни када је Ђоковић после два сата и 40 минута коначно успео да направи брејк, први и једини у мечу, и врати се у трећи сет - ни тада Синер није поклекао. Наставио је да сигурно сервира и потом да у одлучујућем тај-брејку изгуби само два поена.

Сада Синер у Зеленој групи има скор 2-0 и сет количник 4:1, Ђоковићев учинак је 1-1 и 3:3 у сетовима, док је и Руне на 1-1 у победама и 3:2 у сетовима. Ипак, Данац је иза Ђоковића јер је изгубио у међусобном дуелу.

У четвртак ће пасти одлука, а Ђоковић ће зависити и од резултата меча Синер - Руне. Ако Италијан упише и трећу победу, резултат Новаковг меча против Хуберта Хуркача неће бити важан. Али не треба ни најмање сумњати да ће најбољи тенисер света ићи на сигурну победу и у том дуелу.

  • 15. нов 2023 • 00:20

    00:20

    Крај - Синер је савладао Ђоковића!

    Лош тај-брејк Србина на крају меча и Синер слави 7:5, 6:7, 7:6 у мечу који је трајао преко три сата и само је један гем фалио да одиграју најдужи могући сусрет.

    Ово сада све компликује ствари Новаку, који ће у четвртак морати и да савлада Хуберта Хуркача и да чека расплет меча Синера и Холгера Рунеа.

  • 00:12

    Тај-брејк одлучује победника - 6:6

    Фантастичан меч током тачно три сата - Синер игра меч живота, Ђоковић такође сјајан.

    Било је уживање гледати, али сада ћемо добити коначног победника!

  • 14. нов 2023 • 23:58

    23:58

    Сигурни гемови, Синер води 4:5

    Успео је Ђоковић експресно да се врати од 2:4 до изједначења, али не да се ни Синер тек тако.

    Стигао је до гема без изгубљеног поена, па сада Новак сервира за останак у мечу.

  • 23:51

    Узвраћа Новак брејком - 3:4!

    Читав меч је Новак покушавао да стигне до брејка и није вредело. Имао је само једну брејк лопту у шестом гему првог сета, али чим је изгубио свој сервис у трећем сету - одмах узвраћа истом мером.

    Бучна публика у Торину није успела да помогне Синеру, Ђоковић се враћа!

  • 23:44

    Ево брејка за Синера - 2:4

    Баш у најгори час, Италијан успева да сломи отпор Србина и стигне до велике предности у сету одлуке.

    Сада ће сервирати и налази се на само два гема од велике победе над првим тенисером света.

  • 23:29

    Три брза гема - 1:2

    Синер води 2:1 на почетку трећег сета након што су сви сервис гемови прилично лако припали серверима.

  • 23:16

    Други сет - Ђоковић 7:6!

    Новак Ђоковић у свом стилу стиже до још једног битног тај-брејка. Осваја га 7:5, упркос томе што је претрпео три мини-брејка током његовог трајања.

    Сјајно је сервирао у кључним тренуцима и сада ће трећи сет одлучивати победника!

  • 23:04

    Гледаћемо тај-брејк - 6:6

    Имао је Новак шанси у овом гему, било је 15:30 на сервис Синера, било је и изједначење, али ипак на крају тај-брејк одлучује.

  • 22:53

    Сервиси неумољиви - 5:5

    Стигао је Новак на гем до освајања другог сета, али онда "мала школа сервирања" Италијана који узима четири лака поена (од тога два ас ударца), па је Синер изједначио на 5:5.

  • 22:41

    Одлични сервиси Новака - 4:3

    Србинов сервис вечерас функционише скоро перфектно - једино је у 11. гему првог сета стао и то је резултирало потом и губитком првог сета.

    Важно је сада мало и извршити притисак на сервис Синера.

image