Ђоковић на коленима после четири месеца - Синер одиграо меч живота у Торину!

Најбољи тенисер света није успео да и четврти пут савлада Италијана, који је коначно успео да савлада Ђоковића

Новак Ђоковић је после 19 победа и четири месеца непобедивости забележио пораз. И то једва. Упркос чињеници да је Јаник Синер одиграо меч живота, није најбољи тенисер света био далеко од тога да и овај меч преживи.

Ипак, инспирисани Италијан пред домаћом публиком у Торину је успео да у четвртом покушају упише победу против најбољег тенисера свих времена - 2:1, по сетовима 7:5, 6:7, 7:6.

У мечу који је трајао преко три сата, Синер је држао фантастичан ниво игре од првог до последњег поена. Није попуштао у високом, агресивном ритму ниједног тренутка. Ни када је у првом сету морао да спаси брејк лопту, ни када је Ђоковић у тај-брејку другог сета у свом стилу успео да обезбеди одлучујући сет.

Био је надахнут, снажним форхендима је кажњавао и сваку најмању грешку Ђоковића, којем ни 20 ас удараца није помогло. Синер је показао због чега је ово његова најбоља сезона у каријери и зашто му се предвиђају гренд слем трофеји.

Ни када је Ђоковић после два сата и 40 минута коначно успео да направи брејк, први и једини у мечу, и врати се у трећи сет - ни тада Синер није поклекао. Наставио је да сигурно сервира и потом да у одлучујућем тај-брејку изгуби само два поена.

Сада Синер у Зеленој групи има скор 2-0 и сет количник 4:1, Ђоковићев учинак је 1-1 и 3:3 у сетовима, док је и Руне на 1-1 у победама и 3:2 у сетовима. Ипак, Данац је иза Ђоковића јер је изгубио у међусобном дуелу.

У четвртак ће пасти одлука, а Ђоковић ће зависити и од резултата меча Синер - Руне. Ако Италијан упише и трећу победу, резултат Новаковг меча против Хуберта Хуркача неће бити важан. Али не треба ни најмање сумњати да ће најбољи тенисер света ићи на сигурну победу и у том дуелу.

15. нов 2023 • 00:20

Крај - Синер је савладао Ђоковића!

Лош тај-брејк Србина на крају меча и Синер слави 7:5, 6:7, 7:6 у мечу који је трајао преко три сата и само је један гем фалио да одиграју најдужи могући сусрет.

Ово сада све компликује ствари Новаку, који ће у четвртак морати и да савлада Хуберта Хуркача и да чека расплет меча Синера и Холгера Рунеа.

Тај-брејк одлучује победника - 6:6

Фантастичан меч током тачно три сата - Синер игра меч живота, Ђоковић такође сјајан.

Било је уживање гледати, али сада ћемо добити коначног победника!

14. нов 2023 • 23:58

Сигурни гемови, Синер води 4:5

Успео је Ђоковић експресно да се врати од 2:4 до изједначења, али не да се ни Синер тек тако.

Стигао је до гема без изгубљеног поена, па сада Новак сервира за останак у мечу.

Узвраћа Новак брејком - 3:4!

Читав меч је Новак покушавао да стигне до брејка и није вредело. Имао је само једну брејк лопту у шестом гему првог сета, али чим је изгубио свој сервис у трећем сету - одмах узвраћа истом мером.

Бучна публика у Торину није успела да помогне Синеру, Ђоковић се враћа!

Ево брејка за Синера - 2:4

Баш у најгори час, Италијан успева да сломи отпор Србина и стигне до велике предности у сету одлуке.

Сада ће сервирати и налази се на само два гема од велике победе над првим тенисером света.

Три брза гема - 1:2

Синер води 2:1 на почетку трећег сета након што су сви сервис гемови прилично лако припали серверима.

Други сет - Ђоковић 7:6!

Новак Ђоковић у свом стилу стиже до још једног битног тај-брејка. Осваја га 7:5, упркос томе што је претрпео три мини-брејка током његовог трајања.

Сјајно је сервирао у кључним тренуцима и сада ће трећи сет одлучивати победника!

Гледаћемо тај-брејк - 6:6

Имао је Новак шанси у овом гему, било је 15:30 на сервис Синера, било је и изједначење, али ипак на крају тај-брејк одлучује.

Сервиси неумољиви - 5:5

Стигао је Новак на гем до освајања другог сета, али онда "мала школа сервирања" Италијана који узима четири лака поена (од тога два ас ударца), па је Синер изједначио на 5:5.

Одлични сервиси Новака - 4:3

Србинов сервис вечерас функционише скоро перфектно - једино је у 11. гему првог сета стао и то је резултирало потом и губитком првог сета.

Важно је сада мало и извршити притисак на сервис Синера.

Ђоковић води 3:2

Имао је 0:30 у гему на сервис Синера, али није успео Новак да стигне ни до брејк лопте. После тога је био сигуран у свом гему, па и даље нема брејка у другом сету.

У другом сету све по старом - 2:1

Ђоковић води на старту другог сета где смо поново гледали сигурне сервис гемове. Новак свој други осваја са два ас ударца у низу, укупно их је одсервирао девет вечерас.

Први сет - Синер 5:7!

Сигуран је Синер на свој сервис и без икаквих проблема успева да потврди брејк, самим тим и поведе 1:0 у сетовима!

Јако лош завршетак сета за Ђоковића, изгубио је девет поена у низу.

Брејк Синера у најгори час - 5:6!

Имао је Ђоковић 40:0 на свој сервис, изгубио је потом пет поена заредом и самим тим ће сада Италијан сервирати за први сет.

Уз то, Новак је на 40:40 направио дуплу сервис грешку... Јако лош гем.

Поново мирни гемови - 5:4 за Новака

После она два гема у којима играчи нису користили по једну брејк лопту, сада поново сервери врло сигурни.

Изузетно је брз овај терен у Торину и није изненађење да су ретке прилике да се ривалу одузме сервис.

И Новак спасава брејк лопту - 4:3

Оно што је у прошлом сервису морао Италијан, сада је урадио и Србин. Ђоковић је на брејк лопту одсервирао сервис винер и после тога успео да доврши гем у своју сервис.

И даље без брејка.

Синер спашава брејк лопту - 3:3

Успео је Новак први да стигне до брејк лопте на овом мечу након што је феноменално "украо" поен. Али после тога, Италијан ас ударцем спасава брејк лопту и потом осваја свој сервис гем.

И даље без брејк лопти - 3:2

Новак чува предност. Успео је да освоји два поена на сервис Синера, али не и да закомпликује тај гем. Ипак, у наредном је и он био јако сигуран и у неколико лепих размена стигао до новог вођства.

Сервери немилосрдни - 2:1 за Ђоковића

У прва три гема, све поене су освајали играчи који су сервирали. Синер је "с нулом" изједначио на 1:1, а онда је Новак то поновио у наредном гему.

Сигуран почетак - 1:0 Ђоковић

Четири кратка поена, сва четири осваја Ђоковић и то је најбољи могући почетак сусрета за Србина.

Ђоковић ће први сервирати

Играчи су изашли на кратко загревање. Синер је бирао после бацања новчића и изабрао је да ће Новак отворити меч сервисом.

Калкулације!

Ако Новак победи Синера било којим резултатом, он ће као првопласирани отићи у полуфинале без обзира на остале резултате у групи.

Ако Синер слави 2:0 у сетовима, онда се ствари за Ђоковића значајно компликују и зависиће искључиво од резултата меча Синер - Руне у четвртак. Уколико Италијан победи 2:1, онда ће постојати још више калкулација, али поново неће све зависити само од Новаковог трећег меча против Хуберта Хуркача.

Зато је јасна велика важност овог меча за Ђоковића.