Белгија тестира "орлове" пред одлучујући меч у квалификацијама

Репрезентација Србије игра пријатељски меч са селекцијом Белгије. Меч у Левену почиње у 20.45, а ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу

Белгија ће бити велики изазов за "орлове", без обзира што је реч о пријатељском дуелу.

"Пред нама је велики изазов, без обзира што утакмица против Белгије нема резултатски значај. Играмо против једне од најјачих репрезентација не само у Европи, већ и на свету. Имају у својим редовима играче вансеријске класе и биће то добар тест за оно што нас очекује у Лесковцу. Са друге стране, реч је о пријатељској утакмици у којој ће оба тима извршити пуно измена и проверити што већи број играча. То је нормално ако се има у виду да и њих и нас одмах после дуела у Бриселу очекују мечеви за бодове у квалификацијама за Европско првенство. Не сумњам да ће утакмица бити веома интересантна за гледање", рекао је селектор Драган Стојковић.

Утакница између Белгије и Србије је требало да се игра у Бриселу, али је због кише премештена у Левен и играће се без публике.

"Због јаке кише последњих дана, судије су одлучиле да терен на стадиону 'Краљ Бодуен' није за игру. Због тога је одлучено да се меч против Србије одигра у Левену. С обзиром на кратак рок и немогућност да се утакмица безбедно организује у присуству навијача, утакмица ће се играти без публике", наводи се у саопштењу Фудбалског савеза Белгије.

"Орлови" ће имати јаку проверу у Белгији пред одлучујући меч у квалификацијама за Европско првенство.

Србија дочекује Бугарску у Лесковцу 19. новембра, а само бод ће бити довољан за пласман на шампионат Европе.