Спорт

"Ђоковић ми је пример како треба": Медведев неће да калкулише против Алкараза

Данил Медведев је у среду увече постао први тенисер који се пласирао у полуфинале овогодишњег Завршног турнира у Торину, пошто је једини успео да оствари две максималне победе
"Ђоковић ми је пример како треба": Медведев неће да калкулише против АлкаразаGetty © Valerio Pennicino / Stringer

Рус ће у петак играти против Карлоса Алкараза у завршном мечу Црвене групе, а иако је већ у полуфиналу, истиче да ће и у том мечу ићи на победу.

Исход меча Медведева и Алкараза у великој мери утиче и на то хоће ли Александер Зверев имати шанси да он уз Руса прође у полуфинале, или ће то ипак бити Шпанац. Очигледно је да ће Зверев навијати за Медведева.

"Пре свега, то је нормално. Жели да прође даље. Не знам калкулације. Наравно, ако победим Карлоса, биће добро за њега. То је нормално. И ја бих исто учинио. Даћу све од себе против Карлоса. Неће бити лако. Али овде, брз терен, може бити интересантно. Увек је питање, наравно да не желите да играте тај-брејк трећег сета после три и по сата и да после сутрадан играте опет. Оног тренутка када се опустите и кажете себи да ће меч бити лакши, губите ритам. Тако тенис функционише. На пример, Новак је прошле године против мене играо физички веома тежак меч. Могао је да да каже у једном тренутку: ‘Првопласиран сам иако изгубим’. Али није. То је сјајан пример за мене да дам све од себе у петак", рекао је Медведев.

Уколико Медведев савлада Алкараза и елиминише га са турнира, имаће и шансу да освајањем титуле у Торину годину заврши као други тенисер света, испред управо шампиона Вимблдона.

"Као што сам рекао на Ју-Ес опену, мислим да против њега, посебно када знам како је играо у среду, боље него пре два дана, морам да будем на најбољем нивоу. Морам да сервирам добро. Ово је прилика да упоредимо терен као што је онај у Индијан Велсу. Могу да сервирам асове као што је Саша то радио. Морам да играм брзо, да правим винере пре њега. Биће то добар тест. Победио сам два добра ривала и играм против још једног", рекао је Данил Медведев, који је Завршни мастерс освојио 2020. године.

image