Спорт

Ђоковић победио Хуркача, али "виси" за полуфинале - више ништа не зависи од Србина

Најбољи тенисер света је славио, али уз изгубљени сет, па ће тако евентуални пласман у завршницу турнира у Торину зависити од тога хоће ли Јаник Синер савладати Холгера Рунеа
Ђоковић победио Хуркача, али "виси" за полуфинале - више ништа не зависи од СрбинаGetty © Valerio Pennicino / Stringer

Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић победио је Пољака Хуберта Хуркача 7:6 (7:1), 4:6, 6:1 у мечу трећег кола Зелене групе на Завршном АТП турниру сезоне у Торину, али ће се пласирати у полуфинале само ако вечерас Италијан Јаник Синер победио Данца Холгера Рунеа.

Меч између Ђоковића и Хуркача је трајао два сата и шест минута. Ово је био седми међусобни дуел српског и пољског тенисера, а седми тријумф Ђоковића.

Хуркачу је ово први меч на турниру у Торину, пошто је заменио повређеног Стефаноса Циципаса.

Ђоковић је у првом колу победио Рунеа 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3. Српски тениер је пре два дана у другом колу изгубио од Синера 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2).

  • 16. нов 2023 • 16:46

    16:46

    Крај - победа Ђоковића 7:6, 4:6, 6:1!

    Новак Ђоковић је остварио и другу победу на Завршном турниру у Торину пошто је савладао Хуберта Хуркача, али још увек није познато хоће ли му то бити довољно за пласман у полуфинале.

    Најбољи тенисер света зависи од Јаника Синера, који вечерас од 21.00 мора да савлада Холгера Рунеа. У супротном, ни две победе у Торину неће Новаку бити довољне за пролазак из групне фазе.

  • 16:33

    Коначно брејк Ђоковића - 3:1

    Штета само што ово није било у другом сету, па да се избегне трећи сет. Али шта је ту је, Новак успева да казни грешке ривала.

  • 16:28

    Ђоковић води 2:1

    Три брза гема на старту трећег сета. Свестан је Новак сада да му овај сет не мења ништа, осим 200 АТП бодова и 390.000 евра награде уколико тријумфује.

    Али што се тиче пласмана у полуфинале, све је у рукама Јаника Синера...

  • 16:16

    Други сет - Хуркач 6:4!

    Хуберт Хуркач стиже до изједначења после нових одличних сервиса, а онај брејк у ранијој фази био му је довољан да обезбеди трећи сет!

    Ђоковић је сада у додатном проблему, јер ово и додатно компликује Новаков пут у полуфинале. То значи да је Синер прошао у полуфинале и да сада више није ни важно ко ће победити у овом мечу.

    Јер, ако Синер победи Рунеа - Новак иде у полуфинале. Ако Руне победи Синера, онда Ђоковић испада!

  • 16:13

    Новак пропустио брејк лопте - 4:5

    Хуркач ће сервирати за 1:1 у сетовима, а при резултату 4:3 је Новак имао две брејк лопте. Ипак, обе су врло брзо нестале, после два аса Пољака.

    Ово ће сада Ђоковићу бити последња шанса да остане у другом сету.

  • 16:03

    Хуркач чува предност - 3:4

    Имао је Пољак у једном тренутку и серију од 13 узастопно освојених поена, коју је Ђоковић потом прекинуо освојеним гемом на свој сервис. Ипак, Хуркач је у одличној позицији у другом сету.

  • 15:55

    Брејк Хуркача - 2:3!

    Катастрофалан гем Ђоковића на његов сервис, а све је кренуло по злу приликом ноншалантног форхенд волеја који је сместио у мрежу. Серија грешака коју Пољак користи да стигне до предности у другом сету.

  • 15:48

    Ђоковић води 2:1

    Сигурна игра на почетку другог сета, оба играча чувају своје сервис гемове. Занимљиво је коликко Новак доминира у игри са основне линије, пошто је освојио чак 29 од 40 таквих поена.

  • 15:36

    Први сет - Ђоковић 7:6!

    Тај-брејк из снова за Новака Ђоковића, који га осваја 7:1! Имао је и 6:0, пропустио је прилику за перфектан резултат, али није то ни важно.

    Хуркачова игра се мало "распала" у финишу, јер је три пута грешио из свог омиљеног форхенда. Сада је Новак на пола пута до друге победе на турниру.

  • 15:30

    Гледаћемо тај-брејк - 6:6

    Ово је већ пети тај-брејк за Ђоковића на турниру, након што је до свог шестог гема стигао без иједног изгубљеног поена.

image