Ђоковић победио Хуркача, али "виси" за полуфинале - више ништа не зависи од Србина

Најбољи тенисер света је славио, али уз изгубљени сет, па ће тако евентуални пласман у завршницу турнира у Торину зависити од тога хоће ли Јаник Синер савладати Холгера Рунеа

Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић победио је Пољака Хуберта Хуркача 7:6 (7:1), 4:6, 6:1 у мечу трећег кола Зелене групе на Завршном АТП турниру сезоне у Торину, али ће се пласирати у полуфинале само ако вечерас Италијан Јаник Синер победио Данца Холгера Рунеа.

Меч између Ђоковића и Хуркача је трајао два сата и шест минута. Ово је био седми међусобни дуел српског и пољског тенисера, а седми тријумф Ђоковића.

Хуркачу је ово први меч на турниру у Торину, пошто је заменио повређеног Стефаноса Циципаса.

Ђоковић је у првом колу победио Рунеа 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3. Српски тениер је пре два дана у другом колу изгубио од Синера 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2).

16. нов 2023 • 16:46

Крај - победа Ђоковића 7:6, 4:6, 6:1!

Новак Ђоковић је остварио и другу победу на Завршном турниру у Торину пошто је савладао Хуберта Хуркача, али још увек није познато хоће ли му то бити довољно за пласман у полуфинале.

Најбољи тенисер света зависи од Јаника Синера, који вечерас од 21.00 мора да савлада Холгера Рунеа. У супротном, ни две победе у Торину неће Новаку бити довољне за пролазак из групне фазе.

Коначно брејк Ђоковића - 3:1

Штета само што ово није било у другом сету, па да се избегне трећи сет. Али шта је ту је, Новак успева да казни грешке ривала.

Ђоковић води 2:1

Три брза гема на старту трећег сета. Свестан је Новак сада да му овај сет не мења ништа, осим 200 АТП бодова и 390.000 евра награде уколико тријумфује.

Али што се тиче пласмана у полуфинале, све је у рукама Јаника Синера...

Други сет - Хуркач 6:4!

Хуберт Хуркач стиже до изједначења после нових одличних сервиса, а онај брејк у ранијој фази био му је довољан да обезбеди трећи сет!

Ђоковић је сада у додатном проблему, јер ово и додатно компликује Новаков пут у полуфинале. То значи да је Синер прошао у полуфинале и да сада више није ни важно ко ће победити у овом мечу.

Јер, ако Синер победи Рунеа - Новак иде у полуфинале. Ако Руне победи Синера, онда Ђоковић испада!

Новак пропустио брејк лопте - 4:5

Хуркач ће сервирати за 1:1 у сетовима, а при резултату 4:3 је Новак имао две брејк лопте. Ипак, обе су врло брзо нестале, после два аса Пољака.

Ово ће сада Ђоковићу бити последња шанса да остане у другом сету.

Хуркач чува предност - 3:4

Имао је Пољак у једном тренутку и серију од 13 узастопно освојених поена, коју је Ђоковић потом прекинуо освојеним гемом на свој сервис. Ипак, Хуркач је у одличној позицији у другом сету.

Брејк Хуркача - 2:3!

Катастрофалан гем Ђоковића на његов сервис, а све је кренуло по злу приликом ноншалантног форхенд волеја који је сместио у мрежу. Серија грешака коју Пољак користи да стигне до предности у другом сету.

Ђоковић води 2:1

Сигурна игра на почетку другог сета, оба играча чувају своје сервис гемове. Занимљиво је коликко Новак доминира у игри са основне линије, пошто је освојио чак 29 од 40 таквих поена.

Први сет - Ђоковић 7:6!

Тај-брејк из снова за Новака Ђоковића, који га осваја 7:1! Имао је и 6:0, пропустио је прилику за перфектан резултат, али није то ни важно.

Хуркачова игра се мало "распала" у финишу, јер је три пута грешио из свог омиљеног форхенда. Сада је Новак на пола пута до друге победе на турниру.

Гледаћемо тај-брејк - 6:6

Ово је већ пети тај-брејк за Ђоковића на турниру, након што је до свог шестог гема стигао без иједног изгубљеног поена.

Све по старом - 5:6

Новак прво осваја сигуран гем на свој сервис, а онда Хуркач наставља да сервира као у трансу и да компликује посао најбољем тенисеру света.

Поново ће Ђоковић морати да сервира за останак у првом сету...

Новак без брејк шанси - 4:5

Хуркач и даље чува предност, али и даље нисмо видели ниједну брејк лопту. Ђоковић не успева да примири сервисе Пољака, који је већ на 10 ас удараца у само пет гемова.

Хуркач води 4:3

Очекиван почетак меча, пошто Хуркач сервира као машина и Ђоковић још није имао прилика за брејк. Али и Новај је до сада успео да сигурно осваја своје гемове.

Новак закомпликовао гем - 2:2

Прво је Хуркач узео свој други гем тако што је већ стигао до шест ас удараца у овом мечу. А онда је Ђоковић на свој сервис од 40:0 изгубио три поена у низу - ипак, после тога успева да освоји свој сервис гем.

Ђоковић изједначио на 1:1

Хуркач је у првом гему неколико ас удараца "испалио", али је и поред тога Новак успео да стигне до 40:40.

Одсервирао је Пољак после тога одлично, али је и Србин у свом сервис гему који сигурно осваја за изједначење на старту меча.

Почиње меч у Торину

Хуберт Хуркач први сервира на овом мечу.

Како Ђоковић може до полуфинала?

Дакле, јасно нам је већ да не зависи све само од Новаковог меча против Хуркача, али ево свих могућих сценарија у Зеленој групи:

  • Ако Ђоковић победи у два сета, проћи ће даље у сценарију у ком Синер побеђује или Руне побеђује у два сета. Ако Руна савлада Синера у три сета, одлучиваће проценат освојених гемова.
  • Ако Новак слави у три сета, онда пролази даље искључиво ако Синер победи Рунеа било којим резултатом.
  • У случају да Хуркач победи Ђоковића било којим резултатом, Новак пролази даље једино ако Синер победи Рунеа било којим резултатом.