Алкараз: Новак је најбољи на свету, тренутно

Шпански тенисер Карлос Алкараз, након победе над Данилом Медведевом изјавио је да је срећан поводом пласмана у полуфинале Завршног мастерса у Торину, као и да једва чека дуел са Новаком Ђоковићем, ког сматра најбољим тенисером на свету

Алакраз је савладао Медведева са 6:4, 6:4 и тако изборио прво место у "црвеној" групи на мастерсу у Торину.

"Веома сам срећан. Сјајно је играти овде, први пут у полуфиналу. Играо сам одличан тенис последња два меча. Било је тешко на почетку. Тешка је припрема за меч против играча какав је Данил. Јучерашњи тренинг је био добар и све што сам урадио пре дуела је било перфектно", рекао је Алкараз.

Шпански тенисер открио је кључ победе против руског тенисера.

"Најважније је било што сам остао снажан ментално. Било је неколико гемова на мој сервис када сам се мучио. Он је сјајно ритернирао и стављао притисак на мене. То је било најважније, да дам себи шансу", сматра Алкараз.

Ривал у полуфиналу биће му Новак Ђоковић, за кога је Алакраз рекао да је најбољи на свету.

"То је један од најтежих изазова. Против Новака у полуфиналу турнира који је освајао шест пута. Новак је Новак, он је најбољи на свету, тренутно. Изгубио је само шест мечева, то значи да је невероватан. Пробаћу да одиграм свој најбољи тенис, баш као што сам урадио у претходним мечевима", закључио је Алкараз.

Полуфинале између најбољег на свету - Ђоковића, и другог на АТП листи - Алкараза, на програму је у суботу од 21.00.