Ђоковић против Синера, други чин – сада и за титулу у Торину

Србин је и ове сезоне исписао нове странице историје – по осми пут ће годину завршити на тениском трону, а има шансу и да се седмим пехаром на завршним турнирима осами на првој позицији вечне ранг-листе

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић играће од 18 сати у Торину против Италијана Јаника Синера за рекордну седму титулу на Завршном АТП турниру.

Ђоковић је у полуфиналу протутњао кроз Шпанца Карлоса Алкараза 6:3, 6:2, док је Синер претходно надиграо Руса Данила Медведева 6:3, 6:7 (4:7), 6:1.

Светски "број 1" и млади Италијан састали су су већ у групној фази, када је Синер славио после три сета велике борбе и први пут у каријери савладао Ђоковића.

"Јаник игра сјајан тенис. Против најбољих играча на овом нивоу играти тако... Играли смо у групи, било је баш наелектрисано. Очекујем да буде и луђе. То је финале. Био сам у овој ситуацији много пута, знам шта следи", истакао је Новак који је изгубио од Италијана пре неколико дана.

"Даје ми додатну мотивацију оно што се догодило у мечу пре – тај пораз – знам шта морам да радим. Он је најбољи играч на турниру тренутно, добио је сва четири меча до сада, има велику подршку публике. Финале је, он иде за први трофеј на овом турниру, ја по седми. Знам шта могу да очекујем, спремићу се, овакав меч са Карлосом ми даје додатну снагу."

Против себе неће имати само изузетно квалитетног и расположеног противника, него и многобројну домаћу публику, али и то је нешто на шта је навикао.

"Морам да пазим на све. С ким год да будем играо, чека ме сигурно тежак меч. Немам много времена да уживам у овом тренутку, али радујем се томе. Привилегија је бити овде у финалу, Новак или Карлос, једва чекам. Даћу све од себе, надам се да ће бити добар меч. Сви претходни мечеви нису важни, сутра је нови дан. Надам се да ћу се добро показати", навео је Синер.

Ђоковић ће, уколико победи, једини имати седам титула (Роџер Федерер такође има шест), а уједно ће освојити и 98. трофеј у каријери.

"Прошле године су ми те околности биле гориво за ову сезону. Имао сам скоро савшрену гренд слем сезону што ми је било најважније, завршио сам као први на свету, остварио сам све циљеве, оборио многе рекорде. Одушевљен сам сезоном, још један меч је остао, надам се да ћу победити", закључио је Ђоковић.

Велико финале Завршног турнира у Торину почиње у 18 часова.