Спорт

Алкараз: Нисам на Новаковом нивоу, не знам шта да радим

Други тенисер света је после убедљивог пораза био свестан да је од Србина добио тениску лекцију
Алкараз: Нисам на Новаковом нивоу, не знам шта да радимGetty © Clive Brunskill / Staff

Новак Ђоковић је у полуфиналу Завршног турнира у Торину одржао праву лекцију Карлосу Алкаразу и показао младом Шпанцу да ни после феноменалне сезоне какву је имао - не може да приђе недодирљивом Србину.

Алкараз је освојио само пет гемова у мечу у ком је изванредно сервирао, па му после суботњег пораза није остало ништа друго него да призна да је тренутно далеко од Ђоковићевог нивоа.

"Он је сјајан, игра на тако високом нивоу током целог меча, квалитет удараца је невероватан, шаље дубоке ударце, тешко је направити предност. Још једном је показао зашто је најбољи на свету", рекао је Шпанац.

Алкараз истиче да не може да схвати шта је потребно још да уради да би добијао овакве мечеве са Новаком.

"Тешко ми је да причам о томе, тешко ми је и после меча да схватим, нисам на његовом нивоу на терену. Играо сам сјајне мечеве на Вимблдону, у Синсинатију, на Ролан Гаросу и тада сам осећао да сам на том нивоу, чим смо изашли на терен осетио сам да морам више да вежбам и да будем бољи играч. Искуснији је, играо је на овом турниру више пута, невероватан је. Не ради се о сервису, сјајно ритернира, невероватан је. Рекао сам, гура те до лимита до последње лопте, имао сам неке сјајне поене, али бих онда направио неколико грешака. Играч као што је Новак, против њега не можете тако", додао је тенисер из Ел Палмара.

На питање шта му је "план Б", рекао је да још не зна одговор.

"Не знам шта да кажем, вероватно да трчим више и да убацујем лоптице у терен, да играм дуже поене. Против таквог играча као што је Новак то није довољно. Морао сам да ставим себе у позицију да нападнем више или да играм још агресивније, ако грешим, да је то исто. Против таквог играча мораш 100 одсто, да будеш на ивици, на линији, ако то не радиш, мртав си", поручио је Карлос Алкараз.

image