Стојковић: Поклонили смо Бугарима оба гола, али Србија се издигла из тога

Селектор Драган Стојковић Пикси био је задовољан што је његова селекција остварила пласман на Европско првенство

Фудбалска репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство први пут после 24 године, пошто је у Лесковцу ремизирала 2:2 против селекције Бугарске.

"Орлови" су освојили бод који им је био неопходан да и математички обезбеде пласман на завршни турнир у Немачку.

"Ово је велики дан за српски фудбал. Србија је дочекала да има своју екипу на Европском првенству. Честитам момцима који су одрадили и борили се до краја. Срећни смо и задовољни", почео је селектор Драган Стојковић после меча.

Он је био капитен репрезентације Југославије на последњем Европском првенству 2000. године, а и сада је део националног тима.

"Испада тако. Сетите се једне епизоде против Шкота и то је велики притисак. Рекао сам пре меча да неће бити лака утакмица, али играчи су показали страховит менталитет који треба да краси екипу која верује у себе. То је резултат који нам је био довољан и то је најважније."

Стојковић је додао је његова екипа поново грешила током меча.

"Прво полувреме смо контролисали утакмицу и стварали шансе, повели 1:0. Али смо знали да неће бити лако. Опет су нам се десиле грешке, код оба гола Бугара, поклон голови с наше стране, али смо се издигли изнад тога", рекао је Стојковић.