Ђоковић добио најважнију вест - министар потврдио да ће играти у Аустралији

Аустралијски министар за имиграцију потписао је документ по којем више не постоји никаква сметња да Новак Ђоковић учествује на Аустралијан опену 2023. године.

Одлична вест за Новака Ђоковића стигла је из Аустралије. Иако је најбољи српски тенисер претходно потврдио да ће учествовати на првом гренд слему наредне сезоне у Мелбурну, сада је стигла и званична потврда тамошњих власти.

Аустралијска влада потврдила је у четвртак да је поништила трогодишњу забрану уласка у државу српском тенисеру Новаку Ђоковићу.

Нови министар имиграција Ендру Џајлс поништио је српском тенисеру трогодишњу забрану уласка у Аустралију, уз напомену да више не постоји основ да му буде забрањен улаз у земљу.

"Господину Ђоковићу је накнадно одобрена привремена виза за улазак у Аустралију", саопштио је Џајлс у званичном документу.

Новак је у јануару ове године био депортован из Аустралије након што су тамошње власти одлучиле да му не дозволе останак у земљи због чињенице да није вакцинисан против корона вируса. Иако је Ђоковић на првом суђењу био пуштен да остане у земљи, у новом процесу је тадашњи министар за имиграцију успео да победи и депортује Ђоковића на основу тога да би присуство Србина у земљи "могло да утиче на пораст антиваксерских ставова међу становништвом".

У међувремену се власт у Аустралији променила, а сва ковид-19 ограничења у вези са уласком у државу су укинута, па је тако суспендована и Ђоковићева забрана. То значи да ће Ђоковић у јануару играти у Мелбурну на Аустралијан опену који се одржава од 16. до 29. јануара, где ће имати прилику да се бори за свој 10. трофеј на турниру, а укупно 22. гренд слем.