Спорт

Шумахеров син остао без тима у Формули 1, Хас потврдио долазак Хулкенберга

Екипа Хаса решила се младог Немца и на његово место довела искусног сународника, Ника Хулкенберга.
Шумахеров син остао без тима у Формули 1, Хас потврдио долазак ХулкенбергаGetty © Lars Baron

Немац Нико Хулкенберг возиће наредне сезоне за екипу Хаса у шампионату Формуле 1, саопштио је амерички тим.

Хулкенберг (35) ће у овом тиму заменити Мика Шумахера, сина легендарног Михаела Шумахера, који је за Хас возио претходне две сезоне.

Искусни немачки возач је у Формули 1 дебитовао 2010. године за екипу Вилијамса на Великој награди Бахреина, а потом је возио за Заубер, Форс Индију и Рено. Током 2022. године возио је две трке за тим Астон Мартина, а сада ће добити прилику да замени Шумахеровог наследника.

"Веома сам срећан што ћу 2023. возити за екипу Хаса. Осећам се као да никада нисам напустио Ф1. Узбуђен сам што ћу поново имати прилику да радим оно што највише волим и желим да се захвалим власнику тима Џину Хасу на поверењу", рекао је Хулкенберг.

Он је у досадашњој каријери возио 181 трку у Формули 1, али није остварио ниједну победу. Током 2015. године је са Поршеом победио у легендарној трци "24 сата Ле Мана".

За Хас ће наредне сезоне, поред Хулкенберга, возити Данац Кевин Магнусен. До краја сезоне у шампионату Ф1 биће вожена још једна трка за ВН Абу Дабија, која ће бити одржана 20. новембра. Остаје да се види да ли ће Мик Шумахер наредне сезоне добити прилику у неком другом тиму Формуле 1, а помињало се да би могао да пређе у Мерцедес.

image
VV inauguration
banner