Месијева Аргентина у проблему: Можда променимо састав за Мундијал

Селектор Лионел Скалони је најавио да би могло да дође до промена међу 26 играча који ће представљати Аргентину у Катару.

Фудбалери Аргентине спремају се за Мундијал у Катару, на којем их многи виде у најужем кругу фаворита за освајање трофеја, али чини се да и пред овај турнир имају проблема који би могли да им отежају.

Селектор репрезентације Аргентине Лионел Скалони изјавио је да постоји могућност да због повреда промени неколико играча уочи старта Светског првенства, преносе тамошњи медији.

Аргентина је у генералној проби уочи Мундијала у среду увече савладала Уједињене Арапске Емирате 5:0. И овог пута  је за њихову селекцију бриљирао капитен и главна звезда Лионел Меси. Но, Скалони је признао да су неки играчи повређени и да постоји могућност да се не опораве до првог меча на Мундијалу против Саудијске Арабије.

"Постоји могућност да променимо састав за Светско првенство. Имамо неколико играча који због повреда нису 100 одсто спремни. Опрезни смо, видећемо како ће та ситуација да се развија", рекао је селектор Аргентине, али није детаљније откривао о којим играчима се ради.

Светско првенство ће бити одржано од 20. новембра до 18. децембра у Катару, а Аргентина ће играти у групи Ц са Саудијском Арабијом, Мексиком и Пољском. Први меч играју 22. новембра.