Спорт

Победа, па дебакл рукометашица пред Светско првенство

Женска рукометна репрезентација Србије убедљиво је поражена у другом колу турнира Шпанији
Победа, па дебакл рукометашица пред Светско првенство© Rukometni savez Srbije

Јапан је савладао изабранице Уроша Бреага резултатом 38:22 (14:9).

Екипа Јапана казнила је велики број грешака Србије и уписала и другу победу на турниру пошто су претходно првог дана победиле домаћина Шпанију резултатом 31:29.

После победе над Аргентином (28:18) у првом колу, Српкиње нису приказале добру игру против рукометашица из "земље излазећег сунца".

Јапанке су у раној фази меча повеле 7:3, Србија се вратила на 6:8, али су рукометашице из Азије на велики одмор отишле са плус пет (14:9).

Да ће Јапан убедљиво славити знало се после првих пет минута другог полувремена током којих наше девојке нису дале гол.

Највише голова за Србију дала је Јововић – пет, Лазић је додала четири, а три Јањушевић.

Селектор Србије, Урош Брегар, био је кратак после пораза.

"Кад изгубиш са оволиком разликом јасно је да је противник био бољи у свим сегментима игре. Узели смо учешће на овом турниру како би пробали све играчице, тако смо и данас максимално ротирали, тражили се. Остаје нам још једна утакмица сутра, затим ћемо анализирати све и видети шта може да се поправи пред Данску", рекао је Брегар за сајт Рукометног савеза Србије.

Последњег дана турнира Србија ће имати прилику да одмери снаге са шпанским ”ратницама” у сусрету који је заказан за 13 часова.

Турнир у Сантандеру последња је провера за нашу репрезентацију пред старт Светског првенства које 29. новембра почиње у Данској.

image