Спорт

Дончић и Словенци против Јаниса и Грка за место на Олимпијским играма, Црногорцима одличан жреб

Квалификациони турнири играће се од 2. до 7. јула 2024. године, док су се на Олимпијске игре у Паризу већ пласирали репрезентације Србије, Француске, Немачке, САД, Канаде, Јужног Судана, Јапана и Аустралије
Дончић и Словенци против Јаниса и Грка за место на Олимпијским играма, Црногорцима одличан жребGetty © Jurij Kodrun / Stringer

Оржан је жреб за квалификационе турнире на којима ће се водити одлучујуће борбе за последња четири на места на кошаркашком турниру Олимпијских игара у Паризу 2024. године.

Домаћини турнира су Порторико, Шпанија, Грчка и Летонија, а жреб је одлучио да најтежи пут ка Паризу имају тимови који ће играти у Атини.

На сваком турниру наступа по шест репрезентација, а само победници четири турнира иду на Олимпијске игре. Такав задатак биће врло захтеван за тимове који ће играти у Атини - у групи А ће играти Словенија Луке Дончића, Нови Зеланд и Хрватска, док ће у групи Б бити Грчка Јаниса Адетокумба, Доминиканска Република и Египат.

Занимљиво ће бити и на другим турнирима, а међу селекцијама које се боре за пласман у Париз су и великани попут Шпаније и Италије.

Порторико (Сан Хуан):

  • Група А: Литванија, Мексико, Обала Слоноваче. Група Б: Порторико, Италија, Бахреин.

Летонија (Рига):

  • Група А: Летонија, Грузија, Филипини. Група Б: Бразил, Црна Гора, Камерун.

Грчка (Атина):

  • Група А: Словенија, Нови Зелaнд, Хрватска. Група Б: Грчка, Доминиканска Република, Египат.

Шпанија (Валенсија)

  • Група А: Шпанија, Либан, Ангола. Група Б: Пољска, Финска, Бахами.
image