Спорт

Лудница у бразилском првенству - три кола до краја, а шест тимова се бори за титулу!

Необична ситуација се одвија у тамошњој Серији А, где чак и шесто место на табели оставља простор за борбу за титулу у самом финишу сезоне
Лудница у бразилском првенству - три кола до краја, а шест тимова се бори за титулу!Getty © Buda Mendes / Staff

И док се у европским лигама ствари полако захуктавају и ближимо се средини сезоне, у Бразилу је у току сама завршница која прети да постане једна од најузбудљивијих у новијој историји.

Палмеирас покушава да одбрани трофеј освојен 2022. године, али неће у томе имати лак задатак иако су водећи на табели. Разлог то је чињеница да три кола пре краја сезоне чак шест екипа можда освоји титулу!

Несвакидашња ситуација је тренутно у бразилској Серији А пошто је у самом врху табеле гужва и после чак 35 одиграних кола.

Палмеирас је првопласиран са 63 бода, колико има и другопласирани Фламенго. Ботафого је на трећем месту са 62, а Атлетико Минеирао на четвртом са 60 бодова. Али и Гремио и Брагантино имају своје адуте иако су на петом и шестом месту, јер имају 59 бодова, само четири мање од водећих тимова.

Како до краја сезоне сви могу да освоје максимално девет бодова, биће врло узбудљиво у борби за трофеј.

Уз то се очекују тешки окршаји ових тимова - Фламенго ће играти против Атлетико Минеира у наредном колу, а у последњем ће Фламенго гостовати Сао Паулу, док ће Гремио играти против седмопласираног Флуминенсеа.

image