Спорт

Ераковић: Пожелео сам Борјану да му дамо два-три гола у четвртфиналу

Млади дефанзивац репрезентације Србије и фудбалер Црвене звезде једва чека да почне Светско првенство у Катару.

Фудбалска репрезентација Србије за тачно седам дана игра први меч на Светском првенству у Катару против Бразила. Турнир почиње у недељу, а "орлови" ће пре тога у петак играти једину проверу, против селекције Бахреина.

Селекција Драгана Стојковића Пиксија се већ два дана налази у Манами, а управо тамо је занимљиве речи о амбицијама Србије имао једини представник домаћег шампионата, Страхиња Ераковић.

Дефанзивац Црвене звезде је једини играч из Суперлиге Србије у нашој репрезентацији.

"То је обавеза више. У Катару браним част домаћег првенства и трудићу се да оправдам очекивања фудбалске јавности. Репрезентација је много виши ниво од Суперлиге Србије и то позива на још већу одговорност", рекао је Ераковић, а пренео званичан сајт Фудбалског савеза Србије.

Он је открио и где је био када је чуо да ће путовати на Мундијал.

"Информација ме је затекла у ауту, почели су да ме бомбардују позивима и порукама, најпре породица, па сви остали. Реакција је била феноменална, нисам могао да верујем да сам се нашао међу путницима за Катар, желео бих да се захвалим селектору и стручном штабу на указаном поверењу."

Још два играча Црвене звезде ће се наћи у Катару - голман Канаде Милан Борјан и офанзивац Гане, Осман Букари.

"Причао сам са Букаријем, претпостављао сам де ће бити позван за репрезентацију Гане. Он прати нашу репрезентацију, зна са каквим квалитетом располажемо и дао нам је велике шансе за добар пласман на Мундијалу. Борјану сам пожелео да прође групу и да се састанемо у нокаут фази", рекао је Ераковић, а на констатацију да би то могло да буде тек у четвртфиналу, млади дефанзивац је имао спреман одговор.

"Може тамо. Било би лепо, па да му дамо два-три комада и да покажемо ко је ко."

Ераковић је одушевљен атмосфером у националном тиму.

"Нисам веровао да је све на овом нивоу, док нисам ушао у репрезентацију и постао део једне фантастичне групе. Иако сам међу најмлађима у тиму, осећам се заиста лепо, сви ме гледају на исти начин, од капитена Тадића до мог друга Ивана Илића. Дишемо као један и то је највећа предност ове генерације. Чекамо са нестрпљењем 24. новембар. Можда су нас неки светски медији прерано отписали. Говори се много о бразилском инату, али ваљда је српски инат већи од бразилског. О минутажи уопште не размишљам. Част ми је што сам актер највеће смотре светског фудбала и уживам дружећи се са овим дивним момцима", јасно је поручио Страхиња Ераковић.

image
VV inauguration
banner