Спорт

Петрушев: Једва чекам да заиграм за Олимпијакос, волим црвено-беле боје

Нови кошаркаш Олимпијакоса Филип Петрушев изјавио је да једва чека да заигра за нови клуб и додао да је срећан што ће наступати за шампиона Грчке
Петрушев: Једва чекам да заиграм за Олимпијакос, волим црвено-беле боје© Twitter / screenshot / Eurohoopsnet

Петрушев је у летњем прелазном року из Црвене звезде прешао у Филаделфију. Српски репрезентативац је потом трејдован у Лос Анђелес Клиперсе, који су га проследили у Сакраменто, где је одиграо два меча.

Петрушев је одлучио да се врати у Европу, а синоћ је потписао трогодишњи уговор са Олимпијакосом.

"Осећам се веома добро. Почаствован сам што сам део овог клуба. Једва чекам да почнем да играм", рекао је Петрушев по доласку у Атину, преноси званични сајт Олимпијакоса. Он је истакао да се нада да ће се вратити у форму.

"Прошао сам неке ствари у НБА које се нису очекивале, нисам ја крив. Мислим да сам млад кошаркаш, морам да играм. Осећам да могу да помогнем тиму", додао је српски кошаркаш који је истакао да је разговарао са кошаркашем Сакрамента Сашом Везенковим, који је некада наступао за Олимпијакос.

"Рекао ми је све најбоље о клубу. Провели смо доста времена од када сам стигао у Сакраменто. Много смо причали, а он је истакао да би вероватно требало да идем у Олимпијакос иако сам имао неке друге понуде", додао је Петрушев.

За Олимпијакос игра српски репрезентативац Никола Милутинов.

"Нисам разговарао са њим, све се догодило веома брзо. Разговарао сам са Хасаном Мартином, који ми је веома добар пријатељ. И он ми је рекао све најбоље о клубу. Прошле године сам играо на позицији четири, могу да играм и на петици. Познајем Николу из репрезентације. Олимпијакос има доста добрих играча, тако да ће да буде забавно", истакао је и додао да још није причао са тренером Олимпијакоса Јоргосом Барцокасом о својој улози у тиму.

Петрушев је на друштвеним мрежама објавио да је срећан што ће играти у "црвено-белом" дресу.

"Волим те боје. Био сам у Црвеној звезди прошле године, вероватно сам имао најбољу сезону у каријери до сада. Веома ми се допала атмосфера и навијачи, били су велика подршка и захвалан сам им. И знам да када играмо у Грчкој, навијачи Црвене звезде и Олимпијакоса су као браћа, тако да сам узбуђен што ћу остати део те породице", додао је српски репрезентативац.

Он је на крају истакао да ће бити времена за повратак у НБА лигу.

"Отишао сам тамо, стекао искуства. Видео сам како је и заиста сам морао да одем. Филаделфија је имала права. Ако желим да се вратим у НБА за неколико година могу да идем у било који тим, тако да још имам времена. Само желим да играм", закључио је Петрушев.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner