Спорт

Моли Кубина: Одлука је била лака, Србија је мој дом!

Голманка рукометне репрезентације Србије, Моли Кубина, која је у млађим категоријама бранила за Мађарску, каже да је одлука о промени државног тима била лака

Талентована голманка српско-мађарског порекла наступала је у млађим селекцијама за Мађарску, али се ипак одлучила да на грудима жели да носи грб Србије.

"Протекле године сам провела десет дана са репрезентацијом и одлука је била лака. Одмах сам се осетила добродошло, све девојке су учиниле да се осећам као део тима и јасно ми је било - Србија је мој дом", рекла је 21-годишња Кубина за сајт Рукометног савеза Србије.

Обукла је дрес репрезентације и већ на том првом мечу показала раскошни квалитет са 46 одсто успешности на голу. За пола сата уписала је седам одбрана од којих је један ударац био са линије седам метара. Својим партијама "зарадила је" и позив на припреме за Светско првенство и турнир у Шпанији.

"Захвална сам што сам после дебија у квалификацијама за Европско првенство добила прилику да са екипом кренем на турнир у Шпанији, као и да будем на списку за шампионат света. Девојке су ме сјајно прихватиле, због њих је све лакше на терену, а уживамо и ван терена у дружењу."

Повратком искусне Марије Чолић у репрезентацију и уз рад са легендарном голманком, а сад тренером голмана, Бранком Јовановић, Кубина има подршку да крчи пут ка репрезентативном успеху.

"Кад видим Чолу и тренера Бранку како скачу са клупе и прослављају сваки мој потез, пресрећна сам. Сваки тренинг са њима је тежак, али је и уживање. Захвалан сам што могу да учим из њиховог искуства, савети ми много значе и њих две ме чине бољом", закључила је Кубина.

image