Титула каријере Хамада Међедовића - он је нови бисер светског тениса!

Српски тенисер ће инкасирати 514.000 долара, а већ је стигао у друштво Карлоса Алкараза, Јаника Синера и Стефаноса Циципаса, претходних освајача "Некст џен" турнира

Хамад Међедовић је нови шампион турнира Нове генерације (Некст џен) који АТП већ годинама уназад организује за највеће таленте светског тениса до 21 године.

Међедовић је у финалу турнира у саудијској Џеди савладао Француза Артура Фиса, иначе 36. тенисера света, резултатом 3:2 (3:4, 4:1, 4:2, 3:4, 4:1).

Српски тенисер, тренутно 110. тенисер света, приказао је изузетну игру на турниру у Саудијској Арабији, током читаве седмице, пошто је уписао свих пет победа. За овај успех није зарадио нове АТП бодове, јер овај турнир не спада у класичан АТП календар, али зато јесте зарадио 514.000 долара.

Међедовић је губио сетове само у тај-брејковима првог и четвртог сета. У том другом тај-брејку је имао и две меч лопте на сервис Француза које није могао да искористи. Ипак, после одласка у пети сет нимало није пао ниво његове игре - напротив, брзим брејком је прокрчио себи пут до највеће титуле у каријери.

Турнир "Некст џен" установљен је 2017. године, а од тада су га освајали и данас неки од најбољих играча света - Карлос Алкараз, Јаник Синер и Стефанос Циципас. Можда у годинама које следе и Хамад Међедовић стигне у њихово друштво у врху АТП листе.