Спорт

Одбојкашке репрезентације сазнале противнике у Лиги нација

Одбојкашке репрезентације сазнале противнике у Лиги нацијаGetty © Alexandre Schneider / Stringer

Мушка одбојкашка репрезентација Србије играће у Лиги нација у Бразилу, Канади и Словенији, саопштила је светска одбојкашка федерација (ФИВБ).

Интерконтинентални део трајаће од 21. маја до 23. јуна, а Финални турнир ће се одгирати од 27. до 30. јуна.

Сениори Србије ће у оквиру прве седмице, од 21. до 26. маја играти у Рио де Жанеиру. У Бразилу ће, поред Србије и домаћина, наступити и Италија, Иран, Аргентина, Куба, Јапан и Немачка.

Друга седмица заказана од 4. до 9. јуна, а Србија је сврстана у групу у Отави са Канадом, Аргентином, Италијом, САД, Холандијом, Француском и Кубом.

Србија ће током треће седмице, од 18. до 23. јуна, играти у Љубљани. Потенцијални ривали, поред Словеније су и Пољска, Турска, Италија, Куба, Аргентина и Бугарска.

Што се девојака тиче, изабранице Ђованија Гвидетија ће наступити у Бразилу, Сједињеним Америчким Државама и Јапану.

Такмичење по групама у Лиги нација биће одржано од 14. маја до 16. јуна 2024. године.

Сениорке Србије ће током прве недеље, од 14. до 19. маја, играти у Рио де Жанеиру. У Бразилу ће, поред Србије и домаћина играти и Канада, САД, Доминиканска Република, Тајланд, Кина и Кореја.

У оквиру друге седмице, од 28. маја до 2. јуна, Србија ће играти у Арлингтону, а могући ривали поред домаћина су Немачка, Турска, Канада, Пољска, Бугарска и Кореја.

Током треће седмице (од 11. до 16 јуна у Јапану) противнице нашим девојкама биће Холандија, САД, Канада, Италија, Француска и Кореја.

И у мушкој и у женској конкуренцији свака репрезентација ће током једне седмице одиграти четири утакмице, односно укупно 12.

На финалне турнире, који су на програму од 20. до 23. јуна за жене, односно од 27. до 30. јуна за мушкарце, пласираће се домаћини који тек треба да буду одређени и још седам најуспешнијих селекција.

image