Спорт

Највећи уговор у историји спорта – Јапанцу 700 милиона долара!

Рекорд је оборен у америчком спорту, али према доступним информацијама, потписан је највећи уговор у историји спорта
Највећи уговор у историји спорта – Јапанцу 700 милиона долара!Getty © Ezra Shaw

Јапански играч бејзбола Шохеј Охтани потписао је највећи уговор икада у америчком спорту – вредан 700 милиона долара.

У питању је уговор од 10 година са Лос Анђелес доџерсима.

Договор је постигнут након неколико дана спекулација да ли ће Охтани наставити каријеру у Лос Анђелес ејнџелсима у којима је наступао, пренео је АП.

"Ово је јединствен, историјски уговор за јединственог, историјског играча. Охтани је узбуђен што ће ући у ово партнерство", рекао је Охтанијев агент Нез Бело.

Његов уговор је за 64 одсто већи од претходног рекорда 2019. године у бејзболу вредног 426,5 милиона долара за 12 година, колико ће зарадити Мајк Траут у Ејнџелсима.

"Обећавам се да ћу увек радити оно што је најбоље за тим и да ћу увек наставити да дајем све од себе како би био најбоља верзија себе. До последњег дана моје играчке каријере, желим да идем напред, не само за Доџерсе, већ и за свет бејзбола", написао је Отани на друштвеним мрежама.

Отани је рођен 5. јула 1994. године, мајка му је играла бадминтон, док му је отац је радио у локалној фабрици аутомобила и аматерски се бавио бејзболом.

Отани се сматра најбољим бејзбол играчем света, он је 2021. и 2023. године једногласно био МВП, а 2022. био је други у избору.

Како је пренела агенција "Асошиејтед прес", то је највероватније највећи уговор у светском спорту, за који се верује да су га до сада имале фудбалске звезде Лионел Меси и Килијан Мбапе.

image