"Пума" се правда због Израела, а прекида сарадњу и са Србијом

Немачки произвођач спортске опреме - "Пума", неће наредне године бити технички спонзор Фудбалског савеза Србије, али њихову опрему неће носити ни репрезентација Израела

"Пума" се, претходних седмица, суочава са позивима на бојкот због тога што има уговор са националним савезом Израела, али тврди да је овакав потез планиран од прошле године, те да нема никакве везе са ратом и позивима на бојкот.

Из "Пуме" су саопштили да уговори са неколико националних савеза (међу којима су Израел и Србија) ускоро истичу, и да неће бити обновљени, а све у склопу промене стратегије у компанији.

Службена преписка, у коју је имао увид "Фајненшел тајмс", открива да у "Пуми" желе да "процене све важеће уговоре, као и било какву потенцијалну будућу сарадњу, како би се направио снажан ростер фудбалских тимова".

"Пума" је први уговор са Израелом потписала 2018. године, а од тада се налази на мети бројних активиста који позивају на бојкот.

"Пума" облачи "орлове" за Европско првенство

У Фудбалском савезу Србије су потврдили да се сарадња неће наставити по истеку уговора.

Како уговор са Фудбалским савезом истиче крајем 2024. године, то значи да ће "орлови" играти у "Пуминим" дресовима на Европском првенству у Немачкој.

Прва гарнитура ће бити у бојама заставе Србије, док ће друга бити потпуно бела.

"Уобичајено је да се прекид сарадње објави на време. Уговор истиче 31. децембра 2024, ми смо га скратили за две године. Желимо боље услове. Опрема за ЕП је одавно дизајнирана и одобрена. У априлу ће дресови бити представљени, а навијачи ће бити задовољни. Не смем да откривам, али послушали смо глас народа", рекао је генерални секретар ФСС, Јован Шурбатовић за Танјуг.

Он је открио да се увелико преговара са неколико "најреномиранијих и највећих произвођача спортске опреме".