Спорт

Гвардиола на конференцији пред Звезду говорио о - Светиславу Пешићу!

Менаџер Манчестер ситија на конференцији за медије говорио о селектору кошаркашке репрезентације Србије - Светиславу Пешићу
Гвардиола на конференцији пред Звезду говорио о - Светиславу Пешићу!Getty © Richard Heathcote

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвадриола говорио је на конференцији за медије, пред утакмицу са Црвеном звездом, о селектору кошаркаша Србије - Светиславу Пешићу.

"Невероватно је како је Пешић и даље присутан на великој сцени, са том енергијом. Дао је Барселони први европски трофеј у кошарци. Били смо у контакту када сам био у Бајерну, сада нисам више са њим у контакту, али ако може да види ову конференцију, желим да га поздравим, пожелим све најбоље. Знам да је направио велики резултат на Светском првенству, то је било невероватно. Упркос годинама и даље има велику енергију, велика је легенда и велике ствари је урадио са многим клубовима", изјавио је Гвардиола.

Сити је у Београд стигао после низа лошијих резултата, а менаџер "грађана" каже да је српски клуб институција и да је играње на "Маракани" увек притисак.

"Морамо да извучемо најбоље што можемо, да држимо ствари у равнотежи и да не будемо у депресији. Прошли смо из групе као први, играмо овде против бившег првака Европе. Звезда је имала сјајне играче попут Михајловића. Овде смо да бранимо престиж и да завршимо оно што смо започели. Један пораз и одмах пропаст. Није баш тако. Навикли смо навијаче на победе, то је суштина. Нисмо успели да победимо четири меча у низу, али смо за Звезду спремни и покушаћемо да будемо први тим из Енглеске са шест победа. Звезда је институција, овде је увек притисак", истакао је Гвардиола.

Звезда у среду од 18.45 у последњем колу Г групе Лиге шампиина дочекује браниоца титуле док ће се у другом мечу групе састати Лајпциг - Јанг Бојс.

image