Сукоб у Звезди - Американац одбио да игра, Сферопулос поручио: Он је oвде завршио

Тренер Јанис Сферопулос рекао је да је Шабаз Нејпир одбио да наступи јер је у преговорима са другим клубом, док је Американац на друштвеним мрежама инсинуирао да то није истина

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су од Реал Мадрида 58:72 у мечу 15. кола Евролиге, а у центру пажње након сусрета били су тренер Јанис Сферопулос и још увек играч црвено-белих Шабаз Нејпир.

После меча, грчки стручњак је коментарисао због чега Нејпира није било у саставу тима за меч против првака Европе, навевши да је он близу одласка из клуба и да је тражио да не наступи на утакмици. Сферопулос је рекао да Американац неће одиграти више ниједан меч у дресу Звезде.

"Није лако пронаћи нове играче у овом тренутку, али довели смо Фредија Гилеспија јер он може да нам донесе енергију под обручима и у одбрани. Покушаћемо да доведемо квалитетног играча као замену за Нејпира, али тржиште је веома сиромашно и пола Европе тражи појачања. Шабаз је у преговорима да промени екипу и рекао ми је јутрос да неће да ризикује повреду и тражио да не игра. Он се неће се вратити, сам је себе избацио из екипе", рекао је Сферопулос после меча са Реалом.

Ово је довело до коментара самог Нејпира на друштвеним мрежама, пошто је на Инстаграму послао загонентну поруку.

"Говори истину испред камере", написао је Американац, очито неслагајући се са тренером Сферопулосом. Осим овога, тренер Звезде је прокоментарисао и сам меч против Реала.

"Играли смо против изузетно квалитетне екипе, шампиона Европе и лидера на табели. Играли смо против најбоље одбране и једног од најбољих напада Евролиге. Задржали смо тај напад на само 72 поена. Имали смо неколико прилика да се можда вратимо, али промашили смо много зицера и отворених тројки. Неки играчи су дали све од себе, али неки су могли много боље", рекао је Сферопулос.