Партизан "свети" Звезду у Мадриду, црвено-бели гостују у свом Београду

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана у четвртак увече играју своје мечеве у оквиру 16. кола Евролиге

Прва ће на терен екипа Јаниса Сферопулоса од 20.05 часова, која ће у необичној ситуацији гостовати у Београду и то у хали "Александар Николић", пошто им је ривал Макаби.

Израелци су због рата у тој земљи домаћини у славном "Пиониру", донедавном дому Звезде.

"Играмо против кошаркаша Макабија, који на овом терену имају пет победа и три пораза. Они су у врху табеле, у позицију су за плеј-оф, али је ово битна утакмица за нас. После утакмице са Реалом желимо да будемо спремни да реагујемо. Желим да видим да више играча буде укључено у борбу за победу. То је наш циљ - да сви заједно будемо спремни да се боримо за победу", рекао је Сферопулос на конференцији за медије.

А Реал Мадрид, после победе над Звездом у Београду, сада на свом паркету дочекују Партизан од 20.45.

Црно-бели ће актуелном шампиону Европе покушати да се освете за пораз у четвртфиналној серији прошле сезоне, али и да спрече Мадриђане да оба српска клуба савладају у истој седмици.

"Партизан је тренутно у одличној форми, са кошаркашима који играју на високом нивоу. Као тим заиста играју добро. Они су тим који игра веома интелигентно и перфектно чита све ситуације које им доносе предност на терену. Партизан је последњих неколико утакмица сјајно разрадио много тактичких опција", рекао је Ћус Матео, тренер Реал Мадрида.