Спорт

Звездино хитно саопштење: Раскинут уговор с Нејпиром, може да иде само у Олимпију Милано

Клуб са Малог Калемегдана је одлучио да објасни шта се све дешавало у протеклим данима по питању америчког кошаркаша
Звездино хитно саопштење: Раскинут уговор с Нејпиром, може да иде само у Олимпију Милано© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркашки клуб Црвена звезда објавио је саопштење поводом ситуације око Шабаза Нејпира.

Клуб са Малог Калемегдана наводи да је амерички кошаркаш затражио да напусти клуб, као и да је у његовом уговору уграђена клаузала по којој играч може да наступа само у миланској Олимпији.

"КК Црвена звезда у циљу спречавања објављивања даљих спекулација и бројних неистина (којих је претходних дана било много), али и како би заштитио интегритет нашег тренера господина Јаниса Сферопулоса обавештава јавност да је играч Шабаз Нејпир затражио 18.12.2023. године да напусти наш клуб и о томе је обавестио првог тренера КК Црвена звезда Јаниса Сферопулоса, који је јавност у два наврата у кратком временском периоду транспарентно обавештавао о овом случају", пише у саопштењу црвено-белих.

Додају да је политика клуба таква да никога ко себе не види као део клуба и не осећа припадност тиму, неће приморавати да буде део нечега против своје воље.

"КК Црвена звезда постигао је споразумни раскид уговора са Шабазом Нејпиром у коме је јасно уграђена клаузула, по коме играч може да наступа само у италијанском клубу 'Олимпија Армани' из Милана. Споразумни раскид је потписан у среду 20.12.2023. године у Београду уз сагласност обе стране", наводи се у саопштењу црвено-белих.

image