Спорт

Ђерона: Циљ Србије на Европском првенству су квалификације за Олимпијске игре

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона изјавио је да је главни циљ његовог тима пролаз у главну рунду Европског првенства и борба за пласман у квалификације за Олимпијске игре у Паризу
Ђерона: Циљ Србије на Европском првенству су квалификације за Олимпијске игре© Antonio Ahel/ATAImages

Рукометаши Србије почели су у понедељак да се окупљају у Спортском центру ФСС у Старој Пазови где ће обавити завршни део припрема за Европско првенство у Немачкој 2024. године.

"Орлови" ће тамо тренирати до 3. јануара, а онда ће припреме наставити у Гранољерсу где ће одиграти три пријатељска меча против Словачке, Пољске и Шпаније.

Српски рукометаши ће 10. јануара отпутовати у Минхен, где ће на континенталном такмичењу бити у групи са Исландом, Мађарском и Црном Гором. Србија ће први меч одиграти 12. јануара против Исланда.

"Више смо него узбуђени што смо поново на окупу, без обзира на изазове који се односе на физичко и здравствено стање играча. Сви смо свесни колико је ово првенство важно, шта значи и за ову генерацију и за последње три године колико смо заједно, од утакмица против Француске у Зрењанину и Кретеју. Знамо да је ово прилика за остварење важних циљева и сви смо фокусирани на задатак", рекао је Ђерона, преноси званични сајт РСС.

Он је истакао да ће време до почетка турнира бити адекватно искоришћено.

"Имамо довољно времена за анализу противника и да у односу на то направимо одређене корекције, адекватно проследимо информације и доведемо играче на оптимално исти физички ниво. Треба их опоравити, ипак долазе из клубова и сезоне, која увелико траје. Пролазак у главну рунду и борба за олимпијске квалификације је циљ број један. Посвећеност, понашање и тимски дух ове екипе се не доводе у питање", додао је селектор Србије.

Ђерона је навео да ће припреме у Старој Пазови искористити да његов тим буде у најбољем могућем издању.

"Осим што ћемо се бавити модификацијама у игри за што бољу припрему, све радимо мислећи на утакмице које нас очекују у Минхену, али са циљем да се и на турниру у Шпанији адекватно спремимо. Битно је поделити минутажу, тестирати могућности и сачувати свежину за групну фазу. Спремност играча и физичка и психичка за то су главни фокус припремниг периода", закључио је шпански стручњак.

Европско првенство ће бити одржано од 10. до 28. јануара наредне године у Немачкој.

image
VV inauguration
banner