Спорт

Партизан представио календар - Мијаиловић говорио о Мелију, Аврамовић о повратку на терен

Кошаркашки клуб Партизан промовисао је календар за 2024. годину
Партизан представио календар - Мијаиловић говорио о Мелију, Аврамовић о повратку на терен© Dusan Milenkovic/ATAImages

Пре промоције календара пуштен је филм о успесима клуба из претходне сезоне.

"Седми пут се обраћам са овог места, седам година је велика част водити овај клуб. Кад се сетим из ког понора смо кренули, плаче ми се. Са друге стране, успели смо да клуб опоравимо и вратимо на велику сцену, да направимо нешто велико. Освојили смо АБА лигу после 10 година, ушли међу осам у Евролиги, имали највећу посету у Арени и добили велике похвале и признања од Евролиге. Хвала навијачима и свим људима који су уз клуб и верујемо да ће и 2024. година бити успешна за нас", рекао је председник клуба Остоја Мијаиловић.

Промоцији је присуствовао тренер Жељко Обрадовић, као и капитен Кевин Пантер и остали првотимци клуба.

Међу бројним гостима и пријатељима клуба био је и тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај.

Мијаиловић је рекао да у клубу никада није било приче о доласку италијанског играча Никола Мелија, о чему се спекулисало у београдским медијима.

"Ми у клубу никада нисмо разговарали о Мелију. У овом тренутку немамо никакав план за следећу сезону. Пре свега бих желео да продужимо сарадњу са момцима који истичу уговор, а којима је стручни штаб задовољан. Никада није било приче о Мелију и не можемо да платимо тај астрономски уговор који се помиње. Смит је тек дошао, не знам шта да очекујем. Као потенцијално појачање га је изабрао стручни штаб. Верујем да су добро одабрали као са целом екипом. Заиста верујем у оно што раде наш стручни штаб и спортски сектор", истакао је Мијаиловић.

Додаје да је сигуран да играчи и сви запослени у клубу увек дају све од себе.

"Имате ситуацију где смо добијали у Каунасу, на терену где је јако тешко победити, такође у Валенсији. Изгубили смо у Мадриду олако, а добили смо их две прошле сезоне. А онда имате ситуацију да изгубимо у Задру. Шта нам то говори? Једноставно долазе такви тренуци, добијате боље, а губите од слабијих. Није увек правило, као што пише на папиру, да буџет побеђује. Поручио бих навијачима да не суде стручном штабу и играчима према једној или две изгубљене утакмице. Хајде да завршимо сезону, посложимо коцкице", закључио је Мијаиловић.

Добре вести је поделио и кошаркаш Алекса Аврамовић - да скочни зглоб који је повредио нема виталних оштећења и да ће ускоро бити на терену.

"Добро је нога, почео сам да ходам пре недељу дана. Било је болно у том првом периоду, али Богу хвала немам никаквих виталних оштећења, тако да ћу бити ускоро на терену. Кад ће то бити зависи од медицинског тима и лекара, али се надам да ћу ускоро бити на терену", истакао је Аврамовић.

image