Спорт

Председник КК Морнар ухапшен због шверца цигарета

Црногорска полиција спровела је велику акцију хапшења због шверца цигарета током које је притворен и један спортски радник
Председник КК Морнар ухапшен због шверца цигаретаGetty © Ivica Veselinov/ATAImages

Ђорђије Павићевић, први човек КК Морнар из Бара, ухапшен је због сумње да је укључен у шверц цигарета, преносе подгоричке "Вијести".

Павићевић је ухапшен по налогу Специјалног државног тужилаштва, а поред њега, слободе је лишено и двоје службеника Управе прихода и царина И.К. и В.Ђ, као и бивши запослени у Павићевићевој фирми Никицу Ковачевића.

Он је од 2019. године председник КК Морнар из Бара, али и један од потпредседника АБА лиге.

"По налогу Специјалног државног тужилаштва, а након претресања просторија привредног друштва 'П' ДОО Б., Специјално полицијско одељење је лишило слободе Ђ.П., оснивача и одговорно лице друштва,као и бившег запосленог у друштву Н.К. и два службеника Управе прихода и царина И.К. и В.Ђ., због основа сумње да су учинили кривично дело стварање криминалне организације, фалсификовање службене исправе и кријумчарење путем помагања", саопштио је "Вијестима" тужилац и портпарол СДТ-а Вукас Радоњић.

Он је објаснио да ће СПО против осумњичених физичких лица поднијети кривичну пријаву, али и против осумњиченог правног лица "П" ДОО Б. и три осумњичена правна лица, "А. Д. Ц." , "А." и "Л.И.", са седиштем у иностранству:

"Јер и за њих постоје основи сумње да су учинили кривично дело стварање криминалне организације", додаје се.

Бивши премијер и лидер ГП УРА Дритан Абазовић поздравио је акцију СДТ и СПО.

image