Спорт

Галатасарај и Фенербахче одбили да играју финале Суперкупа у Саудијској Арабији

Према писању бројних европских и светских медија, турски тимови Галатасарај и Фенербахче, одбили су да играју финални меч Суперкупа, који је требало да се одржи у Саудијској Арабији
Галатасарај и Фенербахче одбили да играју финале Суперкупа у Саудијској АрабијиGetty © Ahmad Mora

Најављиван је меч две турске екипе у Ријаду као прави спектакл, али изгледа да се на крају неће одиграти на тлу Саудијске Арабије.

У последњем тренутку, играчи оба тима одустала су од изласка на загревање, те су се упутили назад у свлачионице, па у аутобусе.

Разлог отказивања меча јесте тај што Фенербахче и Галатасарај нису пристали на услов домаћина, да не буде истакнут натпис "Ататурк" на дресовима.

Натпис се односи на Кемала Ататурка, оснивача Турске републике.

У години у којој Турци прослављају 100 година републике, играчима је забрањено да на загревање на стадиону "Ел-Авал Парк" изађу у мајицама са његовим ликом.

Поред тога што власти у Саудијској Арабији нису дозволиле да било ко од навијача носи нешто са натписом или ликом Кемала Ататурка, већ су забранили да то ураде и две екипе које учествују у финалу Суперкупа.

"Како то мислите нема Ататурка? Ако нема Ататурка, нема Турске, нема нас, нема меча", изјавио је председник Фенербахчеа Али Коџ, а преноси "Ел Ријад Њуз"

Очигледно да се актерима финала то није свидело, те је меч за сада отказан.

Остаје да се види какве ће бити одлуке што челника фудбалкисх савеза, што власти две земље.

image
VV inauguration
banner