Бензема је за навијаче "Бен Хазима", због тога је напустио Саудијску Арабију

Француски фудбалер стигао је на почетку сезоне у Садијску Арабију у рекордном трансферу, али његов боравак у тамошњем шампиону је све само не пријатан

Карим Бензема напустио је Саудијску Арабију из приватних разлога после великих критика које су на његов рачун упутили навијачи Ел Итихада.

Актуелни шампион налази се у великој кризи и тренутно се налази на шестој позицији на табели, на 18 утакмица сакупио је само 28 бодова и има чак 25 мање од водећег Ел Хилала.

Жуто-црни су далеко од места које води у Азијску Лигу шампиона и сва је прилика да ће да им ова сезона, упркос рекордним улагањима, бити једна од најгорих у новијој историји.

Због тога су навијачи незадовљни, француског нападача прозвали су "Бен Хазима", што у преводу са арапског значи "син пораза".

Ел Итихад је тренутно у серији од три неуспеха, последњи од Ел Насра који предводи Кристијано Роналдо, а од почетка сезоне је у домаћем шампионату доживео шест пораза.

После тог геста, Карим је обрисао профил на друштвеним мрежама, а у петак није тренирао са тимом и напустио је земљу.

Некадашњи играч Олимпика из Лиона и Реал Мадрида је на 20 утакмица постигао 12 голова, али навијачи желе више јер сматрају да такав учинак не оправдава велику суму новца која је Бенземи дата за долазак у Саудијску Арабију.

Подсетимо, 36-годишњи центарфор зарађује нестварних 200 милиона долара годишње у Ел Итихаду.