Спорт

Дамир Микец и Зорана Аруновић најбољи српски стрелци у 2023. години

Дамир Микец и Зорана Аруновић проглашени су за најбоље стрелце у 2023. години, у избору Стрељачког савеза Србије
Дамир Микец и Зорана Аруновић најбољи српски стрелци у 2023. годиниGetty © Kevin C. Cox

Микец је прошле године постао европски првак и светски вицешампион пиштољем у појединачној конкуренцији.

"Микец је један од свега неколико стрелаца који су у 2023. дошли до победничког постоља и на Европском и на Светском шампионату у појединачној дисциплини. У ризницу је додао и злато на Светском купу у Лими. Аруновић је на Светском купу у Kаиру стигла до сребра. На финалу Светског купа у Дохи је била на корак од одличја, заузевши четврто место. Обоје су забележили по неколико пласмана у финала на великим такмичењима, а освојили и медаље у екипној конкуренцији на Европском првенству", саопштено је из Стрељачког савеза Србије.

Аруновић и Микец су као чланови микс пара златне медаље изборили на Светским куповима у Рио де Жанеиру и Лими и на Европском првенству у Талину, а сребрне на Светским куповима у Бакуу и Kаиру.

Микец је 10. пут узастопно, а 11. пут укупно проглашен за најбољег стрелца Србије. Зорани Аруновић је признање за 2023. осми трофеј за најуспешнију стрелкињу Србије.

"Признање за најбољег тренера године у Србији поново је освојио Горан Микец, Дамиров брат и тренер. Прво место на ранг листи клубова освојио је крагујевачки 'Чика Мата'. Одлуку о избору најбољих донео је Управни одбор ССС на основу предлога Стручне комисије, састављеног по критеријумима ССС", наводе из Савеза.

Микец је 2023. годину завршио на првом месту светске ранг листе стрелаца ваздушним пиштољем.

"За листе се рачунају бодови скупљени од првог јануара до 31. децембра, нема преношења бодова из претходне сезоне, а Микец је на челу био већим делом године. Тиме је задржао континуитет, јер на првом месту је био и на крају 2022. године", саопштено је из Стрељачког савеза Србије.

image