Спорт

Узбудљив старт ЕП у ватерполу, победе Хрватске и Црне Горе после петераца

Ватерполисти Хрватске победили су у Дубровнику после бољег извођења петераца селекцију Шпаније резултатом 14:12 у мечу првог кола групе А на Европском првенству. Црна Гора, такође после пенала, боља од Француске 20:19. У Групи Б, Италија убедљива против Грузије 22:5, док је Грчка са 10:8 била боља од Мађарске
Узбудљив старт ЕП у ватерполу, победе Хрватске и Црне Горе после петераца© LEN water polo

Већ прво коло ватерполо Европског првенства донело је велика узбуђења и чак две утакмице које су завршене извођењем петераца. обе у оквиру Групе А.

Хрватска је после велике борбе савладала Шпанију, после петераца, а у регуларном делу завршен је без победника, 9:9.

Најефикаснији у селекцији Хрватске били су Лорен Фатовић и Лука Букић, који су постигли по два гола. По два поготка за Шпанију дали су Марк Гонфаус Ларумбе, Алварто Ортега Гранадос, Фелипе Роха Пероне и Бернат Kарне Санахуја.

У првом мечу групе, Црна Гора је после велике муке и бољег извођења петераца била боља од Француске.

Меч је у регуларном делу завршен резултатом 10:10, а утакмица је решена у десетој пенал серији, пошто Француз Иго Kрузија није искористио петерац, док је за Црну Гору сигуран био Алекса Укропина.

Селекција Италије је у првом колу групе Б у Загребу савладала Грузију резултатом 22:5.

Најефикаснији у селекцији Италије био је Андреа Фондели, који је постигао пет голова. Најбољи у селекцији Грузије са два гола био је Стефан Пјешивац.

У оквиру исте групе, селекција Грчке победила је у Загребу репрезентацију Мађарске 10:8. По два гола за Грчку постигли су Ангелос Влахопулос, Јоанис Фунтулис, Kанакакис Аргиропулос и Kонстантинос Kакарис. У репрезентацији Мађарске најбољи је био Ђерђо Фекете са три гола.

У петак ће бити одиграни мечеви првог кола у групама Ц и Д.

Србија ће од 17 часова у Загребу играти против Израела у мечу првог кола групе Ц.

image