"Делфини" немилосрдни, декласирали Израел са 22:1

Ватерполисти Србије више него убедљиво су савладали селекцију Израела са 22:1 и тако успешно започели учешће на Европском првенству у Хрватској

Идеалан старт имали су "делфини" у првом колу групе Ц Друге дивизије на Европском првенству које се одржава у Хрватској.

Питање победника није се постављало ниједног тренутка, Србија је доминирала од почетка до краја меча и на крају стигла до више него убедљиве победе.

Најбољи стрелац у редовима Србије био је Марко Радуловић са четири гола, а по три су дали Страхиња Рашовић, Сава Ранђеловић, Радомир Драшовић и капитен Никола Јакшић.

Једини гол за Израел постигао је Нир Грос из петерца.

Србија ће у другом колу групе Ц Друге дивизије, седмог јануара, играти против Немачке од 19 часова, а у последњем колу, деветог јануара, играће од 19 сати против Малте.

Директан пласман у четвртфинале ЕП избориће по две најбоље пласиране репрезентације из група А и Б.

Трећепласиране и четвртопласиране селекције из група А и Б играће у осмини финала са две првопласиране репрезентације из група Ц и Д.

Европско првенство у ватерполу, које је одузето Израелу, одржава се у Загребу и Дубровнику и трајаће од 4. до 16. јануара 2024. године.

Титулу првака Европе брани Хрватска која је као домаћин славила 2022. године.

ЕП је истовремено и квалификационо такмичење за Олимпијске игре, најбоље пласирана селекција ће у Париз, уз напомену да визу већ имају Мађарска, Грчка и домаћин ОИ Француска.