Кецмановић имао меч лопте, па испао - беснео на судију, лоптица прошла кроз мрежу?

Србин није успео да оконча меч у два сета, а у завршници трећег догодила се ситуација у којој је сматрао да је жестоко оштећен

Миомир Кецмановић испао је у осмини финала турнира у Аделејду, пошто је бољи од њега био Британац Џек Дрејпер и то после велике драме - 5:7, 7:6, 7:6.

Српски тенисер је имао меч лопту у тај-брејку другог сета коју није искористио, а спорна ситуација догодила се у тај-брејку трећег сета, када га је судија наводно оштетила.

У дуелу 55. и 62. тенисера света, Кецмановић је повео после брејка који је направио у 12. гему првог сета, припавши му резултатом 7:5.

У другом се играло гем за гем, да би у одлучујућем гему Кецмановић имао меч лопте при резултату 8:7 и 9:8. Ипак, Британац је успео да преживи.

А онда у трећем сету, када се поново стигло до тај-брејка, при резултату 5:5 догодила се спорна ситуација. Кецмановић се жалио судији да је лоптица после ударца Дрејпера прошло кроз мрежу и да је то морао да буде поен за Србина.

Ипак, судија је одбијала његову жалбу, тврдивши да није било ничег спорног, па је тај поен припао Дрејперу. Ту меч лопту, као и још једну, Кецмановић је успео да спаси, али не и трећу, па је Дрејпер прошао у четвртфинале.

После испадања са турнира у Аделејду, Кецмановић би наредног понедељка требало да забележи пад од две позиције и да буде 57. играч света.