Селектор ватерполиста: Србија није дала максимум, имали смо шансу пре петераца

"Делфини" су испали од Мађара и сада ће се борити за пласман од петог до осмог места на континенталном такмичењу

Ватерполисти Србије доживели су болан пораз у четвртфиналу Европског првенства у Хрватској, пошто су изгубили од Мађарске после пенал-серије 15:14.

У регуларном делу меча било је 10:10, али је грешка Марка Радуловића када му је испала лопта при извођењу петерца била пресудна да Мађарска буде та која ће играти у полуфиналу у Загребу.

Селектор Србије Урош Стевановић после меча је истакао да је Мађарска заслужила пролаз даље, јер "делфини" нису успели да пруже свој максимум.

"Честитао бих репрезентацији Мађарске на заслуженом пролазу у полуфинале. Много боље су ушли у меч, имали су већу жељу, из те жеље агресивност, пливање и храброст у нападу. Ми смо им парирали целу утакмицу, на крају окренули, али су и они окренули и дошли смо до пенала. Имали смо шансу да завршимо и ми и они пре тога, али заслужено су ушли у полуфинале", рекао је Стевановић.

На питање да ли је умор утицао на све, јер је Србија одиграла меч више, селектор "делфина" не мисли тако.

"Не може Мађарска да буде свежија од нас. Јесте да смо играли осмину финала, то је била прва јача утакмица. Да смо приступили и играли као против Француске, играли би много боље у овом четвртфиналу. Играли смо у превеликом грчу и нисмо дали свој максимум, то је сигурно."

Преостале су још две утакмице за пласман од 5. до 8. места.

"Свака утакмица за нас је важна. Ово је прво такмичење за нас да смо близу комплетног састава. Морамо те две утакмице да искористимо да се спремимо за Светско првенство и да извадимо визу за Олимпијске игре, то је главни циљ", закључио је Стевановић.