Спорт

Хрвати у полуфиналу на Мађарску, а могли на Србију - "делфини" сазнали следећег ривала на ЕП

Ватерполисти Хрватске пласирали су се у полуфинале Европског првенства, чија се завршница одиграва у Загребу, након што су у петак увече савладали Грчку 13:8
Хрвати у полуфиналу на Мађарску, а могли на Србију - "делфини" сазнали следећег ривала на ЕПGetty © Quinn Rooney / Staff

Хрвати су тиме оправдали улогу фаворита, па ће у борби за велико финале играти против Мађарске, а не Србије, која је пропустила велику прилику да стигне до завршнице турнира.

"Баракуде" су преломили меч против Грка у трећој четвртини која им је припала резултатом 4:0. Осим Хрвата, у полуфинале су стигле и селекције Шпаније и Италије.

Шпанци, актуелни прваци света, оправдали су улогу великог фаворита против Румуније, пошто су славили 24:7. Већ после 6:2 након првих осам минута, било је јасно у ком правцу ће тећи тај сусрет.

И у последњем четвртфиналу у Загребу, Италија је савладала Црну Гору 14:8. "Ајкуле" су добро почеле меч добивши прву деоницу 5:4, али је Италија одмах одговорила са 5:0 и од тада су доминирали до краја сусрета.

Полуфинала Шпанија - Италија и Мађарска - Хрватска на програму су у недељу 14. јануара, док је финале на програму 16. јануара.

Овим је и Србија сазнала своје ривале у разигравању за пласман од петог до осмог места. "Делфини" ће играти прво против Грчке, а онда против или Румуније или Црне Горе, у зависности од резултата у недељу.

image