Спорт

Ђоковић сазнао ривала у другом колу - прво Аустралијанац, па можда и Монфис

Новак Ђоковић се прописно намучио у првом колу Аустралијан опена, пошто су му била потребна чак четири сата да савлада Хрвата Дина Прижмића 3:1, а сада је сазнао и име наредног ривала
Ђоковић сазнао ривала у другом колу - прво Аустралијанац, па можда и Монфис© Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Најбољи тенисер света у среду ће играти против Аустралијанца Алексеја Попирина, који је у три сета савладао сународника Марка Полманса - 6:3, 7:6, 6:2.

Попирин, 43. тенисер света, оправдао је улогу фаворита против момка који је добио вајлдкард и тренутно је 154. играч света. Једино се мало мучио у другом сету, док је у првом и трећем направио по два брејка.

Иначе, у понедељак ће бити познато и која двојица играча ће бити потенцијални ривали Ђоковића у трећем колу, пошто ће у другом колу играти Француз Гаел Монфис и Аргентинац Томас Мартин Ечевери.

Практично, један од та четири играча биће Ђоковићев ривал ако Србин савлада Попирина. Већ сада су позната и четири играча која би Новак могао да сусретне у четвртом колу, ако до тада оствари две победе.

У тој осмини жреба налазе се Адријан Манарино и Хауме Мунар, док су други пар Кристофер О'Конел и Бен Шелтон. Победници тих мечева ће бити ривали у трећем колу, па би један од та четири играча могао да се нађе на Ђоковићевом путу у недељу. Ипак, до тада је још дуг пут.

Новака прво очекује Попирин, играч ког је у једином дуелу савладао на АТП турниру у Токију 2019. године.

image
VV inauguration
banner