Спорт

Рони освојио осми Мастерс, па шокирао изјавом: Боље сам играо са 12 година

Најбољи снукераш света постао је најстарији шампион престижног турнира, а истиче да ни сам није сигуран како је стигао до трофеја
Рони освојио осми Мастерс, па шокирао изјавом: Боље сам играо са 12 годинаGetty © Richard Pelham / Stringer

Рони О'Саливен победник је Мастерса у "Александра паласу" у Лондону, пошто је у финалу престижног снукер такмичења савладао Алија Картера 10:7.

За многе најбољи снукераш у историји успео је надомести велики заостатак од 3:6 и стигне до рекордне осме титуле на Мастерсу. Но, после меча, Британац је у карактеристичном стилу коментарисао свој успех.

"Да будем у потпуности искрен, не знам како сам освојио овај турнир. Покушао сам да играм без притиска, а Али је направио неколико грешака које сам ја искористио", почео је 48-годишњи О'Саливен, који је постао најстарији освајач Мастерса.

"Не знам, мислим да сам са 12, 13, 14 година био бољи играч него што сам сада, да будем искрен. Технички мислим да сам био бољи, много константнији", рекао је О'Саливен, шокиравши водитеља који га је интервјуисао.

О'Саливен је у каријери седам пута освајао Светског првенство у снукеру, од чега прву давне 2001. године, а последњу 2022.

Иначе, О'Саливен је и најмлађи шампион Мастерса, пошто га је 1995. године освојио са само 19 година.

image