Спорт

Тијана Бошковић остаје у Езачибашију - верност награђена најуноснијим уговором у историји

Најбоља српска одбојкашица Тијана Бошковић ускоро би требало да потпише нови уговор са турским Езачибашијем, према којем ће зараживати 2.5 милиона евра по сезони, што ће је учинити најплаћенијом одбојкашицом у историји
Тијана Бошковић остаје у Езачибашију - верност награђена најуноснијим уговором у историјиGetty © Toru Hanai

Најбоља српска, али по многима и светска одбојкашица Тијана Бошковић ускоро би требало да потпише нови уговор са екипом Езачибашија, који ће је учинити најплаћенијом играчицом на свету.

Тијана је члан турског великана још од 2015. године, када је као 18-годишњакиња стигла у Истанбул.

Пре неколико дана појавила се информација да је "вечити" ривал Езачибашија, екипа Вакифбанка, понудила Тијани уговор на два милиона евра по сезони, али је српска одбојкашица ту прилику одбила и одмах је стигла награда за верност.

Езачибаши је понуди нови уговор коректорки српског националног тима, према којем ће по сезони зарађивти два и по милиона евра.

Бошковићева је рођена 1997. године, а већ са 15 је почела да осваја медаље за Србију - сребро на Ејофу, а већ наредне године водила је национални тим до злата на јуниорском шампионату Европе.

Са сениорском репрезентацијом Србије освојила је два злата на европским првенствима (уз два сребра и бронзу), две титуле светског шампиона, као и сребро и бронзу на Олимпијским играма.

image