Челници ФС Нигерије покренули истрагу због повреде бившег нападача Партизана

Челници Фудбалског савеза Нигерије покренули су истрагу о повреди Умара Садика због које је бивши нападач Партизана уклоњен из репрезентације за учешће на Афричком Kупу нација (АKН)

Садик (26) је задобио ударац у пријатељском мечу против Гвинеје непосредно пред почетак континенталног шампионата, а пошто су лекари саопштили да ће морати да паузира три недеље, селектор Жозе Песеиро је уместо њега на коначан списак играча уврстио Пола Онуачуа.

Испоставило се међутим да је повреда Садика била лакше природе и Нигеријац је већ уврштен у тим Реал Сосиједада за меч Kупа Kраља против Осасуне.

"Имамо поверење у наш медицински тим и немамо сумње у њихову способност, али веома брз повратак играча на терен ком је предвиђена тронедељна пауза и одсуство са Афричког купа нација захтева објашњење, дубље од оног које смо добили од њих", саопштио је високи функционер Фудбалског савеза Нигерије.

Нигерија је на старту Афричког првенства одиграла нерешено против Екваторијалне Гвинеје (1:1), а у другом колу Групе А у четвртак од 18 часова игра против домаћина Обале Слоноваче.