Спорт

Ђоковић говорио о јубилеју и вратио се на почетак каријере: Деведесете нису биле једноставне...

Најбољи тенисер света објаснио како је успео да постане "центурион" на првом гренд слему сезоне
Ђоковић говорио о јубилеју и вратио се на почетак каријере: Деведесете нису биле једноставне...© Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Новак Ђоковић савладао Томаса Ечеверија са 6:3, 6:3, 7:6 (7:2) и пласирао се у осмину финала Аустралијан опена.

"Најбољи меч од почетка турнира", почео је Ђоковић.

"Морам да будем задовољан, играо сам веома добро у два сета, он је мало подигао ниво тениса у трећем, били смо ту изједначени. У тај-брејку сам добро сервирао и добио меч."

Новинар који је водио разговор на терену "Род Лејвер арене", упитао је светског "броја 1" о односу са члановима тима, посебно током мечева.

"Нисам сигуран да ли је позитивна здрава тензија, уз мене су 24 сата, пролазимо кроз различите ствари. Сада можемо и да разговарамо током меча, можемо да разменимо мисли и добро је све док побеђујемо."

Новак је у Мелбурну прославио велики јубилеј – одиграо је 100. меч на Аустралијан опену и остварио 92. победу.

Међутим, Ђоковић је, коментаришући тај успех, желео да се врати на сам почетак своје каријере.

"Покушаћу да будем кратак – благословен сам чињеницом да ми живот иде како иде. Деведесете нису биле једноставне за моју породицу. Морали су да се одрекну много тога, не би могао да будем овде да није било њих. Тенис је изузетно скуп спорт. Трудили су се много да ми омогуће све услове да тренирам. У јуниорским данима је било веома тешко због ресурса. Требало је наћи новац. Заиста, много хвала родитељима на свему што сам урадио", закључио је Ђоковић.

Српски ас ће за четвртфинале играти против бољег из дуела Адријан Манарино – Бен Шелтон.

image