Партизан остао без снаге у Атини - ПАО срушио наде црно-белих

Ослабљена екипа Жељка Обрадовића није успела да стигне и до треће узастопне победе у Евролиги

Кошаркаши Партизана нису успели да стигну до велике победе у гостима, пошто су у Атини ипак изгубили од Панатинаикоса 84:71.

Тим Жељка Обрадовића одлично се држао против "зелених" у прве три четвртине, али је пад у игри у последњој деоници био пресудан.

У мечу који је обиловао изгубљеним лоптама и промашеним шутевима за три поена на обе стране, Партизан се добро сналазио док је имао снаге и концентрације.

Одличан почетак Пи-Џеја Доужера и Бруна Кабокла донели су егал у првом полувремену, док је боља и чвршћа игра у одбрани у трећој четвртини значила изједначен резултат (58:58) пред последњих 10 минута.

Ипак, тада је Партизан почео значајно више да греши, олако примани поени у одбрани нису могли да буду надокнађени у нападу. Стао је шут и Кабокла и Доужера, а у одсуству Кевина Пантера и Алексе Аврамовића - опција није било довољно.

Кендрик Нан је предводио ПАО са 21 поеном, Динос Митоглу је убацио 16, а Матијас Лесор је против бившег тима уз 14 поена имао и девет скокова.

За Партизан је најбољи био Доужер са 16 поена, седам скокова и осам асистенција. Нанели је додао 13 поена, а Смаилагић 11.

Партизан сада има скор 11-11 и налази се на 10. месту на табели, док је Панатинаикос четврти са учинком 14-8.

19. јан 2024 • 22:17

Победа Панатинаикоса - 84:71!

Кошаркаши Партизана су забележили пораз у Атини након слабо одигране последње деонице која је обиловала изгубљеним лоптама и промашеним шутевима.

Тим Ергина Атамана је стигао до 14. победе у сезони, добивши ову последњу четвртину 26:13!

"Минус девет" на два минута до краја

Панатинаикос води 77:68 на 2:03 до краја сусрета. Штета, јер је Партизан после добре одбране у контри покушао да стигне до тројке, Доужер није погодио и убрзо после тога је стигао Обрадовићев тајм-аут.

Све мање наде за црно-беле.

34' - Смаилагић закуцава за 64:71

Било је девет поена разлике, пре важног закуцавања Смаилагића да се стигне до лаких поена.

Није Партизан добро почео у последњој четвртини, чак 13 дозвољених поена у прва четири минута.

Серија 8:0 за Панатинаикос

Обрадовић је морао да реагује тајм-аутом, јер је ПАО брзо отишао на 64:58. За мање од два минута су направили серију поенима Слукаса, Лесора и Нана.

Крај треће четвртине - 58:58!

Каква неизвесна утакмица свих 30 минута - у последњим секундама треће четвртине Лесор закуцава поред двојице играча Партизана за изједначење.

Припала је ова деоница црно-белима 18:16, а после тројке Доужера, добро су се снашли и Анђушић и Смит који су коришћењем слободних бацања одржали црно-беле у корак са "зеленима".

Биће узбудљиво у последњих 10 минута.

25' - И даље неизвесно (49:50)

И даље гледамо уједначен меч, 9:8 је за Партизан у наставку, па ПАО води поеном предности.

Пет поена Нанелија и четири Копривице - то су сви поени црно-белих у трећој четвртини.

Крај првог полувремена - 40:42 за ПАО

Много боља завршница Партизана у другој четвртини. Било је и девет поена разлике за ПАО у једном тренутку, да би серија 7:0 предвођена Ледејом, Нанелијем и Трифуновићем успела да то брзо "истопи".

Није Партизан успео да искористи последњи напад да можда и изједначи, али било је много грешака и једних и других, много изгубљених лопти.

До сада најефикаснији Нан са 13 поена, Григонис има 10. Што се тиче Партизана, Доужер је на 11 уз четири скока и три асистенције, док су Смаилагић и Кабокло на по шест убачених поена.

15' - Партизан води 29:28

Три пута је Јарамаз покушавао за три поена, сва три пута је промашио, потом промашује и Нанели, али Смаилагић "из одбојке" убацује испод коша. То је био и први офанзивни скок Партизана на мечу.

Поени Смаилагића

Крај прве четвртине - 16:18

Нешто слабија завршница четвртине Партизана, Балша Копривица је у последњем нападу направио фаул у нападу, после чега Слукас не успева да повећа предност Панатинаикоса - 18:16.

Тврда утакмица, са доста несигурности - чак 6:4 у изгубљеним лоптама у корист црно-белих.

Доужер најбољи поентер са осам поена, Нан у редовима ПАО са седам.

Две тројке Доужера за 10:7!

Успео је ПАО да оде на "плус три", али онда је Пи-Џеј Доужер погодио две брзе тројке за Партизан, па сада црно-бели воде током телевизијског тајм-аута.

4' - Динамичан старт меча (4:5)

Минимална предност Панатинаикоса након динамичног старта меча. Два промашаја за три имају црно-бели, а сва четири поена је постигао Бруно Кабокло.

Почела је утакмица

Први напад је имао Панатинаикос, али су брзо изгубили лопту.

Минут ћутања за Дејана Милојевића

Пред почетак утакмице, сви присутни одали су почаст минутом ћутања недавном преминулом Дејану Милојевићу прослављеном кошаркашу и тренеру.

Познате су стартне петорке

За Партизан меч почињу Зек Ледеј, Огњен Јарамаз, Пи-Џеј Доужер, Бруно Кабокло и вечерашњи капитен Урош Трифуновић (у одсуству Кевина Пантера).

За ПАО ће на паркету бити Џеријан Грант, Кендрик Нан, Маријус Григонис, Динос Митоглу и некадашњи центар Партизана Матијас Лесор.

Како је то кад се Жељко Обрадовић врати у Атину

Тренер Партизана је својевремено водио ПАО до 11 титула првака Грчке и пет трофеја у Евролиги.

Није ни чудо да сваки пут добија велике овације у Атини: