Спорт

Завршена руска бајка у Мелбурну - Андрејева и Тимофејева заустављене у осмини финала

Чехиња Барбора Крејчикова савладала Миру Андрејеву са 2:1 у сетовима, док је Марија Тимофејева поражена од Марте Костјук са 2:0 у сетовима, у мечевима осмине финала Аустралијан опена
Завршена руска бајка у Мелбурну - Андрејева и Тимофејева заустављене у осмини финалаGetty © Cameron Spencer

Мира Андрејева и Марија Тимофејева биле су право освежење на овогодишњем Аустралијан опену, али су обе младе Рускиње поражене у мечевима осмине финала.

Тимофејева је доживела врло убедљив пораз од Марте Костјук, Украјинка је славила у два сета - 2:6, 1:6.

Млада руска тенисерка није успела да понови партије из прва три кола, када је редом рушила Ализ Корне, Каролину Возњацки и Беатриз Хадад Мају.

До четвртфинала није успела да стигне ни Мира Андрејева, која је изгубила од Барборе Крејчикове у три сета - 6:4, 3:6, 2:6.

Рускиња, која има само 16 година и коју називају чудом од детета, није имала снаге да се супротстави знатно искуснијој Чехињи и после два сата тениса заустављена је осмини финала.

Упркос поразима, Андрејеву и Тимофејеву очекује велики скок на ВТА листи - Мира ће од понедељка бити 32. на свету, док ће се Марија први пут у каријери наћи међу 100 најбољих тенисерки.

Убедљиве победе у осмини финала уписале су Арина Сабаленка (6:3, 6:2 против Американке Анисимове) и Коко Гоф (6:1, 6:2 против Пољакиње Фрек).

image