Синер улази у Новакове патике - има ли Италијан све што је потребно да постане нови тениски краљ

Јаник Синер се уписао у тениску историју – освојио је свој први слем у каријери и истакао кандидатуру за наследника Новака Ђоковића. Италијан свакако није први који жели да заседне у тениски трон по завршетку каријере краља Новака, али је зрелошћу и хладнокрвношћу оставио утисак човека који зна шта жели и како до тога да дође

Тениски свет слави новог гренд слем шампиона, једног од оних момака којима од срца желите све најбоље у каријери.

Симпатични Јаник Синер, један од највољенијих играча у свачионици на Туру, наградио је свој мукотрпни рад првом слем титулом у каријери – у финалу Аустралијан опена савладао је Данила Медведева са 3:2.

А победу је извојевао на херојски начин, после заостатка од два сета, у свом првом гренд слем финалу, пред препуним трибинама "Род Лејвер арене".

Италијан је цео турнир одиграо као у трансу, једине сетове изгубио је у полуфиналу од Новака Ђоковића (један) и у финалу против Медведева (два), али је у оба наврата долазио до победа.

Утисак је да је Синер у потпуности тениски сазрео и да његов супериорни тријумф у Мелбурну није ствар усамљеног бљеска, већ последица рада, труда и жеље да се научи из пораза.

Млади Италијан је говорио како су му изгубљени мечеви од Новака Ђоковића на Вимблдону и на Зaвршном турниру у Торину, у другом делу прошле године, највише помогли да подигне свој ниво игре.

Последице су више него очигледне – две узастопне победе над Новаком и то у два такмичења које српски ас највише воли (Дејвис куп и Аустралијан опен), почеле су серију која је оверена и првом слем титулом у каријери.

И управо је најбољи тенисер света био међу првима који је младићу из јужног Тирола честитао на највећем успеху у досадашњем делу каријере.

Велико је питање шта би се десило да је Новак био противник у финалу, али треба нагласити да је Данил Медведев, који је у Мелбурну одиграо четврто слем финале у каријери, треће у Аустралији, био више него равноправан противник у већем делу борбе за трофеј.

Управо је руски тенисер један од главних ривала Синеру за будући тениски број 1.

Медведев је и на овогодишњем Аустралијан опену презентовао висок квалитет тениса, показао у неколико наврата да је спреман да се бори до последње лопте, али чини се да је умор учинио своје, што је Синер умео да искористи.

Када се дискутује о тениској будућности, никако не треба заборавити другог тенисера света Карлоса Алкараза, који је упркос лошем резултату у Мелбурну и даље спреман да, када је у пуној форми, разоружа сваког противника.

"Веома сам срећан због тебе, заслужујеш трофеј више од било кога", речи су којима је млади Шпанац честитао свом великом ривалу, а то заиста много говори о односима двојице тенисера и њиховој величини.

Новаково време није још прошло, што ће српски тенисер сигурно показати и до краја ове, олимпијске године.

Кад год дође време за клин, на Нолетовом зиду остаће патике које ће ретко ко моћи да попуни.

А Синер је партијама у последњих неколико месеци заиста показао да има јаке адуте у трци за новог тениског краља.