Боломбој продужио уговор са Звездом до јуна 2026. године

Амерички центар Џоел Боломбој продужио је уговор са Црвеном звездом до јуна 2026. године

Црвена звезда подсећа да је Американац са руским пасошем у јулу 2023. потписао једногодишњи уговор са шампионом Србије.

"Останак Боломбоја представља огромно појачање за тим и показује намере и амбиције клуба у наредним сезонама. Некадашњи првотимац ЦСКА из Москве и Олимпијакоса својим понашањем на терену и ван њега, радном етиком и учинком на паркету показао се као једно од највећих појачања Црвене звезде у претходних неколико сезона", саопштено је из Црвене звезде.

Боломбој је после завршеног колеџа Вебер стејт 2016. године драфтован од стране Јуте као 52. пик.

"У Солт Лејк Ситију је провео једну сезону, затим се преселио у Милвоки, где наступа и за тим у развојној лиги, да би од 2018. године почео своју европску каријеру у екипи ЦСКА. Са руском екипом је постао првак Европе 2019. године и две титуле шампиона ВТБ лиге. У Москви је провео четири године, а сезону пре доласка у Београд је играо у дресу Олимпијакоса, са којим је освојио сва три трофеја и наступао у финалу Евролиге", наводи се у саопштењу Црвене звезде.

"Црвена звезда останком Боломбоја има под уговором за наредну сезону већ седморицу играча и то: Јага Дос Сантоса, Луку Митровића, Џоела Боломбоја, Немању Недовића, Адама Хангу, Стефана Лазаревића, Далибора Илића...", закључује се у саопштењу црвено-белих.