Спорт

Почиње Светско првенство у ватерполу - Србија јури последњи воз за Олимпијске игре!

Селекција Уроша Стевановића у понедељак од 14.00 часова започиње свој наступ у Дохи
Почиње Светско првенство у ватерполу - Србија јури последњи воз за Олимпијске игре!Getty © Dean Mouhtaropoulos / Staff

У понедељак у Дохи почиње 21. Светско првенство у ватерполу, које ће трајати до 17. фебруара, а први меч на турниру играће и репрезентација Србије.

Ово је трећа година у низу у којој се одржава планетарно такмичење за ватерполисте, а "делфини" ће покушати да се домогну визе за Олимпијске игре у Паризу предстојећег лета.

Србија се налази у групи Ц са селекцијама Црне Горе, Јапана и САД. У понедељак од 14.00 часова ће играти први меч на турниру, против селекције Јапана.

Најбољи тим из сваке од четири групе ће се пласирати директно у четвртфинале, док ће другопласирани и трећепласирани тимови играти у доигравању за место у четвртфиналу.

За место на Олимпијским играма преостала су још четири места, али њих неће моћи да заузму селекције које су већ обезбедиле учешће у Паризу - Француска, Мађарска, Грчка, Јапан, САД, Шпанија, Јужна Африка и Аустралија.

Што се тиче осталих група на Светском првенству, у А групи су Аустралија, Јужна Африка, Хрватска и Шпанија. У Б групи су Грчка, Бразил, Кина и Француска, док су у Д групи Казахстан, Румунија, Италија и Мађарска.

image