Спорт

Деко: Нисмо одлучили ко ће заменити Ћавија, кандидата је много

Спортски директор Барселоне Деко, изјавио је да каталонски фудбалски клуб још није одлучио ко ће на крају сезоне да замени Ћавија на месту тренера, преносе шпански медији
Деко: Нисмо одлучили ко ће заменити Ћавија, кандидата је многоGetty © Alex Caparros

Ћави Ернандез је недавно објавио да ће се на крају сезоне повући са места тренера Барселоне.

Легенда клуба на такав потез се одлучила након серије лоших резултата.

"Још смо изненађени одлуком Ћавија да нас напусти на крају сезоне. Са њим смо планирали будућност Барселоне", рекао је Деко за "Лавангардију".

Деко је одговорио на питање да ли би Барселона ангажовала менаџера Ливерпула Јиргена Клопа, који је најавио повлачење на крају сезоне.

"Клоп је врхунски тренер, али мислим да није тренутак да се говори о томе. Имамо много опција. Још нисмо разговарали ни са једним тренером. Тренер Барселоне мора да буде неко ко жели да испрати наш план рада. Не желим да сада говорим о другим тренерима", рекао је Деко.

Шпански медији су пренели да би Тијаго Мота или Рафа Маркез могли да преузму место тренера Барселоне.

"Не пратим редовно Мотин рад, јер не гледам како игра Болоња. Рафа Маркез? Ту је са нама. Млад је, напредује, у нашем клубу ће добро да се развија", истакао је Деко.

Поред поменутог Клопа, међу кандидатима за клупу Барселоне истиче се још један немачки стручњак, а у питању је Ханси Флик.

Према писању немачких медија, Флик је почео да учи шпански језик, како би се што боље спремио за потенцијално преузимање каталонског клуба.

image